Mesut Özil'in ilk 15 maçlık performansı

Herkes merakla Mesut Özil'in Fenerbahçe'de nasıl bir performans sergileyeceğini bekliyor! Biz de Avrupa'nın asist konusunda 'usta' isimlerinden Mesut Özil'in, forma giydiği takımlardaki ilk 15 maçlık performansını inceledik.

Mesut Özil'in ilk 15 maçlık performansı
05 Şubat 2021 - 03:56
FUTBOO | Fenerbahçe'de Mesut Özil heyecanı yaşanıyor! Hem dünyaca ünlü bir yıldız hem de asist konusunda bir uzman... Şimdi merak edilen Mesut Özil'in nasıl bir performans sergileyeceği! Gittiği her takımda önemli bir rol oynayan Mesut Özil, ilk sezonunda Fenerbahçe'de kaç gol atacak, kaç asist yapacak?

Bunu zaman gösterecek olsa da biz daha önceki performanslarına göz atmak istedik. Mesut Özil'in ilk kez A takımda forma giydiği Schalke'deki ve transfer olduğu takımlardaki ilk yıl performanslarını inceledik.

Mesut Özil, ilk kez A takım formasını altyapısında da oynadığı Schalke 04'te giydi. Mesut Özil o dönem çok genç bir oyuncuydu ve doğal olarak Schalke'deki ilk 15 maçında çok fazla süre alamadı. Özil o dönem 18 yaşında Schalke'deki ilk 15 maçında gol ve asist katkısı yapamadı. Elbette bu Mesut Özil'in ilk yıllarıydı ve o büyük yükselişin henüz çok başıydı.
İkinci macera Werder Bremen

Schalke'de dikkat çeken Mesut Özil 2008 yılının Ocak ayında Werder Bremen'e transfer oluyordu. Elbette Bremen'de beklentiler biraz daha fazlaydı. Thomas Schaaf ile çalışan Mesut Özil, ilk yılında Bremen'deki ilk 15 maçında 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Yıldız oyuncu Bremen'de kaldığı sürede çok daha iyisine imza atmayı başarmıştı.

Real Madrid ve altın yıllar

Werder Bremen'de dikkatleri üzerine çeken ve UEFA Kupası'nda final oynayan Mesut Özil, 2010 yılında Avrupa'nın devi Real Madrid'in yolunu tutuyordu. Mesut Özil'in şampiyonluklar ve önemli başarılara imza attığı Real Madrid kariyeri çok iyi başladı. Özil, kısa sürede adapte olduğu Real Madrid ile ligde çıktığı ilk 15 maçında 4 gol atarken, 7 de gol pası verdi.

Son durak Arsenal

Peki Mesut Özil, olaylı bir şekilde ayrıldığı Arsenal'de nasıl başlamıştı? Premier League'in zorluğuna rağmen yıldız oyuncu Arsenal'deki kariyerine de çok iyi bir başlangıç yapmıştı. Özil, oynadığı ilk 15 lig maçında 4 gol, 8 asistlik performans sergiledi.

Schalke'deki ilk 'heyecan' yılını saymazsak Mesut Özil, özellikle son iki takımında hem genel olarak hem de ilk 15 maçlık süreçte çok iyi işlere imza attı. Şimdi ise Fenerbahçe'deki performansı merakla bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum