MHK başkanı Sabri Çelik istifa etti!

MHK Başkanı Sabri Çelik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşerek görevinden ayrıldı.

MHK başkanı Sabri Çelik istifa etti!
28 Ocak 2023 - 15:20 - Güncelleme: 28 Ocak 2023 - 16:00
MHK Başkanı Sabri Çelik istifa etti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi saat 13.30'da Sabri Çelik'i Riva'ya çağırdı. Büyükekşi ve Çelik arasında yapılan görüşmede TFF Başkanı Büyükekşi, MHK Başkanı Sabri Çelik'in istifasını istedi.

Bunun üzerine Sabri Çelik istifasını sundu ve istifası TFF tarafından kabul edildi. Sabri Çelik'in dışında tüm MHK üyeleri de istifa etti.

TFF'den resmi açıklama geldi!

Bu gelişmeler üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, resmi sitesinden açıklama yayınlayarak MHK Başkanı Sabri Çelik ve kurul üyelerinin istifasının kabul edildiğini belirtti.


Sabri Çelik'in yerine gelecek isim

Skorer'in edindiği bilgilere göre Çarşamba günü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, eski hakem Kuddusi Müftüoğlu ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Büyükekşi, Müftüoğlu'na MHK başkanlığını düşünüp düşünmediğini sordu. Bu teklif üzerine ise Kuddusi Müftüoğlu, gerekli şartların oluşması halinde olumlu bakacağını iletti.

Lale Orta yönetime

Aynı zamanda Mehmet Büyükekşi, Lale Orta ile de bir araya geldi ve MHK kurulunda görev almak isteyip istemeyeceğini sordu. Lale Orta da Kuddusi Müftüoğlu'na benzer şekilde gerekli şartların oluşması halinde teklife olumlu yanıt verdi.

Sabri Çelik kimdir?

Sabri Çelik 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Asıl mesleği lise öğretmenliği olan Çelik, uzun yıllar 1. Lig'de hakemlik yaptıktan sonra yaş dolayısıyla aktif hakemliği bıraktı. Sabri Çelik, geçtiğimiz sezon istifa eden Ferhat Gündoğdu'nun ardından MHK Başkanı olarak göreve başlamıştı. 2004-2005 yıllarda ve 2019'da da yaklaşık 5 ay MHK Başkanlığı yapan Çelik, UEFA gözlemciliğinin ardından mentörlüğe başlamıştı.
(Skorer)

YORUMLAR

  • 0 Yorum