Michael Frey'in menajeri Gaetano Gallianza'dan açıklama

Fenerbahçe'nin FC Zurich takımından kadrosuna kattığı İsviçreli forvet Michael Frey'in menajeri Gaetano Gallianza önemli açıklamalar yaptı.

Michael Frey'in menajeri Gaetano Gallianza'dan açıklama
03 Ekim 2018 - 12:22

Fenerbahçe'nin İsviçreli forveti Michael Frey'in menajeri Gaetano Gallianza, açıklamalarda bulundu. Gallianza'nın sözlerinden satırbaşları şu şekilde:

Frey'i gerçekten 600 bin Euro'ya Erzurumspor'a önerdiniz mi?

Şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, Erzurumspor'la hiçbir görüşmem veya görüşme talebim dahi olmadı. Zaten Zurich Kulübü, oyuncunun yalnızca Türkiye, Almanya veya İngiltere'den büyük kulüplere gönderilmesine izin vereceklerini bana birçok kez belirtti. Fenerbahçe gibi bir kulüpten ciddi bir teklif gelince, bu şansı değerlendirmek istedik. Zaten Fenerbahçe gibi bir kulüp Michael'ı istiyorken, neden Erzurumspor'la konuşalım ki?

Peki siz önermediyseniz, Freyi'i Erzurumspor başkanına kim önermiş olabilir

Bilmiyorum. Çünkü Türkiye'den birçok menajer vardı Michael'ın transferi için çabalayan... Onlardan herhangi biri, oyuncumun ismini kullanarak böyle bir teklif yaptı mı, bilgim yok. Türkiye'den 1-2 kulüpten teklifler geldi. O kulüpler de Galatasaray ve Beşiktaş'tı. Ancak asla Erzurumspor gibi bir kulüp değildi. Zaten onların, Michael'ın yıllık ücretini nasıl ödeyeceği de bir soru işareti... Zurich de, Michael da, başından beri Türkiye'den sadece Fenerbahçe'yi istedi. Böyle olayların nasıl yaşandığına inanamıyorum.

Frey'in güçlü yönlerini bize biraz anlatır mısınız? Performansı eleştiriliyor, artmasını bekliyor musunuz?

Michael, fiziksel açıdan çok güçlü bir oyuncu. Türkiye'de futbol farklı oynanıyor. Bu durumda biraz sabır gerekiyor. Çok çalışıyor Michael... Fakat içinde bulunduğu süreç, adaptasyon süreci ve bu herkes için zor... Şunu söyleyebilirim, o çok mutlu... Bana sürekli, fantastik bir ortamda bulunduğundan söz ediyor. Şu an çok oynamıyor belki ama zamanla adapte oldukça performansı da sağlam bir şekilde yükselişe geçecektir.

Frey, milli takıma yükselemediği gerekçesiyle Fenerbahçe düzeyinde olmadığı yönünde eleştiriliyor. Siz buna katılıyor musunuz, gerçek kapasitesi nedir?

Bu noktada sadece şunu söyleyebilirim; Asıl şimdi Michael için milli takım zamanı! Zurich gibi değerli ve Avrupa'da da oynayan bir kulüpten, Fenerbahçe gibi daha büyük ve yine Avrupa'da oynayan bir kulübe gitti. Biliyorsunuz İsviçre Milli Takımı'nda Shaqiri gibi Seferoviç gibi çok çok kaliteli futbolcular mevcut... Ben Michael için tekrar diyorum ki; Şimdi onun için milli takım zamanı... O Fenerbahçe, Fenerbahçe de onun için büyük bir şans...

YORUMLAR

  • 0 Yorum