Milli Takım'dan rahat galibiyet

A Milli Takımımız, Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Kosova deplasmanına çıktığı maçı 4-1 kazanmayı başardı.

Milli Takım'dan rahat galibiyet
11 Haziran 2017 - 23:29 - Güncelleme: 11 Haziran 2017 - 23:49

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda, A Milli Takımımız, Kosova deplasmanına çıktığı maçtan Volkan Şen, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz ve Ozan Tufan'ın golleriyle 4-1 galip ayrıldı.

MİLLİ TAKIM GOLÜ ERKEN BULDU

Arnavutluk’ta oynanan karşılaşmanın ilk pozisyonu Türkiye’den geldi. Maçın henüz 2. dakikasında Gökhan Gönül’ün ortasında Burak Yılmaz topa dokunamadı ve fırsatı kaçırdı. 6. dakikada ise Hasan Ali’nin güzel ortasında Volkan Şen’in golü geldi.

FARKI ARTTIRMA FIRSATI KAÇTI

Golü bulan Milli Takımımız 16. dakikada Oğuzhan'ın havadan attığı güzel ara topunda Volkan Şen ile gole yaklaştı ama Volkan'ın kafa vuruşundan sonuç çıkmadı.

KOSOVA ETKİLİ OLDUĞU DAKİKALARDA GOLÜ BULDU

Dakikalar 18’i gösterdiğinde Kosova kaleyi ilk defa yokladı. Advijaj kendi getirdiği topta kötü bir vuruş  yaptı. 22. dakikada ise ev sahibi ekip kazandığı kornerde Valon Berisha’nın ortası ve Rrahma’nin kafasıyla golü buldu maça eşitlik geldi.

SOYUNMA ODASINA ÖNDE GİRDİK

Milli takımımız yenilen golün şokunu erken atlattı. 31. dakikada Selçuk’un kornerden ortasına Cengiz kafaya vurdu, Çağlar’a da çarpan top ağları buldu ve Milli Takımımız 2-1 öne geçti. İlk yarı da bu skorla sona erdi.

                       

BURAK FARKI İKİYE ÇIKARDI

İkinci yarıda Kosova’da zorunlu bir değişim yaşandı. 52. dakikada kaleci Ujkani sakatlandı ve yerine Nurkovic dahil oldu. 61. dakikada Oğuzhan’ın ara pasında topla buluşan Burak Yılmaz golü buldu ve Türkiye’yi 3-1 öne geçirdi.

YUSUF YAZICI İLK MAÇINDA ASİSTİNİ YAPTI

Dakikalar 74’ü gösterdiğinde Oğuzhan yerini Yusuf Yazıcı’ya bıraktı ve Yusuf ilk kez A Milli Takım formasını giydi. 82’de de Yusuf ilk maçında asisti yaptı, Ozan Tufan düzgün bir vuruşla 4-1’i sağladı. 84. dakikada Bernard Berisha kendini yere atması sebebiyle 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. A Milli Takımımız mücadeleden 4-1'lik skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye puanını 11'e çıkardı ve grupta 3. sıraya yükseldi. Kosova ise 1 puanla grubun son sırasında yer alıyor.

Grubun 7. maçlarında Türkiye 2 Haziran'da Ukrayna deplasmanına gidecekken, Kosova da aynı tarihte Hırvatistan deplasmanında mücadele edecek.

ELEMELERDE GÜNÜN DİĞER SONUÇLARI

İrlanda 1-1 Avusturya
Moldova 2-2 Gürcistan
Sırbistan 1-1 Galler
İsrail 0-3 Arnavutluk
Makedonya 1-2 İspanya
İtalya 5-0 Liechtenstein
Finlandiya 1-2 Ukrayna
İzlanda 1-0 Hırvatistan

Görkem Candan - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum