Milli Takımımızı kimler zorlar?

Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin grubunu değerlendiriyoruz. Rakipler Sırbistan, Rusya ve Macaristan...

Milli Takımımızı kimler zorlar?
03 Eylül 2020 - 14:19 - Güncelleme: 04 Eylül 2020 - 12:18
FUTBOO | Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Uluslar Ligi grubunda rakipleri Sırbistan, Rusya ve Macaristan. Hedefimiz grup liderliği ancak çok dengeli ve zorlu bir grup bizi bekliyor.

EURO 2020 grup elemelerinde son Dünya Şampiyonu Fransa'ya yenilmeden, 10 maçta 7 galibiyet alarak turnuva biletini alan bir milli takımımız var. Futbolcu grubumuz iyi, yetenekli. Genç ve yeni futbolcular da kadroya dahil oldu. İlerlemek için çok sebebimiz var. Peki Uluslar Ligi'nde bizi neler bekliyor? Rakiplerimize bakıyoruz...
 

Rusya ters geliyor, bu kez değişir mi?

Son yıllarda sürekli karşılaştığımız Rusya ile başlayalım. Yine Rusya Ligi'nde oynayan futbolculardan oluşan bir kadroları var. Onun dışında Monaco forması giyen Golovin yer alıyor. Hücum gücü Artem Dzyuba ve Smolov'dan oluşuyor. Orta sahada da Lokomotiv'den Atalanta'ya transfer olan Aleksey Miranchuk dikkat çekiyor.  Avrupa Şampiyonası biletini, kolay grubun da etkisiyle çok rahat almışlardı. Koşan, fizik gücü kuvvetli bir takım. Son yıllarda onları aşmakta zorlanıyoruz. Ters gelen bir takım. Geçen Uluslar Ligi'nde de aynı gruptaydık ve maalesef iki maçta da yenilmiştik. Bu kez kazanan takımların yer değiştirmesini umuyoruz çünkü iki sene öncekinden daha güçlü bir Milli Takım var.



Sırbistan'da futbolcular iyi, takım dengesiz

Sırbistan ise kadrosuna baktığımızda yıldız futbolcuları ile dikkat çekiyor. Kolarov, Milinkovic-Savic, Tadic, Matic, Mitrovic gibi Avrupa'nın önemli oyuncularına sahipler. Ama takım olarak yıllardır beklenen performanstan çok uzaklar. Tek tek bakınca iyi oyuncuları var ama dengesiz bir takım görüntüsü çiziyor. Öyle ki geçen sene Ukrayna'ya 5-0 mağlup olmuşlardı. Savunmada da sıkıntıları var. EURO 2020 grup eleme maçlarında 8 maçta 17 gol yediler ki bu sayı, Lüksemburg'un yediğinden bile fazlaydı!

Macaristan'da düşüş sürüyor

Gelelim son rakip Macaristan'a... EURO 2020 eleme grubunda Hırvatistan, Galler ve Slovakya'nın arkasında kalmışlardı. Son yıllarda hiç iyi grafik vermiyorlar. Yeni futbolcu çıkartmakta da çok zorlandılar. Hala eski futbolcularla, kadroyu pek de değiştirmeden oynuyorlar. Süper Lig'e gelse yedek oturması muhtemel isimlerden bahsediyoruz. Ancak Leipzig kalesini koruyan Gulasci'yi unutmamak lazım, iyi bir kaleci. Zaten az gol yiyorlar, ama az da atıyorlar. Forvetleri ciddi anlamda sıkıntılı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum