Milliler İzlanda karşısında galibiyet arıyor

Rusya 2018 finallerine katılma yolunda İzlanda'yı yenip son maça avantajımızı taşımak istiyoruz. Eskişehir'deki maç 21:45'te balayacak ve TV8'den naklen ekranlara gelecek.

Milliler İzlanda karşısında galibiyet arıyor
06 Ekim 2017 - 02:30

Eskişehir'de Cenk Tosun'un golüyle Hırvatistan'ı yenerek Dünya Kupası finallerine gitme umudunu koruyan A Milli Takımımız gruptaki 9.maçında İzlanda'yı konuk ediyor.

16 puan ve averajla I Grubu'nda 2.sırada bulunan İzlanda son maçında Ukrayna'yı deplasmanda 2-0 mağlup etmişti.

Türkiye - İzlanda maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda oynanacak Türkiye - İzlanda karşılaşması 6 Ekim Cuma gecesi saat 21:45'te Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak. Mücadele TV8 ekranlarından naklen yayınlacak. Bu zorlu maçın anlatımını Melih Gümüşbıçak'ın, yorumculuğunu ise Sergen Yalçın'ın yapması bekleniyor.

A Milli Takımımız İzlanda ile Rejkjavik'te oynadığı ilk karşılaşmayı 2-0 kaybetmişti.

Mircea Lucescu yönetiminde grupta Ukrayna'ya 2-0 yenilen, Hırvatistan'ı ise Cenk Tosun'un golüyle 1-0 mağlup eden Milli Takımımız son maçında ise 9 Ekim'de deplasmanda Finlandiya ile mücadele edecek.

Spor Toto Süper Lig'de 7. Hafta maçlarının tamamlanmasının ardından Milli Takım İstanbul'da toplandı ve Antalya'ya giderek hazırlıklarına başladı.

Muhtemel onbirimiz

Volkan Babacan - Kaan Ayhan, Mehmet Topal, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin -  Nuri, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda Turan - Cenk Tosun, Burak Yılmaz

Lucescu İzlanda maçında cezalı

A Milli Takımımız'ın 2108 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Eskişehir'de karşılaşacağı İzlanda maçı öncesi FIFA'dan beklenmedik karar.

 FIFA Disiplin Kurulu aldığı şok karar ile A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'ya 1 karşılaşmadan men cezası verdi. Cezanın sebebinin Rumen çalıştırıcının, geçtiğimiz ay oynanan Ukrayna maçı hakemi İspanyol David Fernandez Borbalan'a devre arasında telefondan göstermiş olduğu pozisyonlar ve maç sonu hakem hakkında yapmış olduğu açıklamaların sebep olduğu ifade edildi. 

FIFA'ya bu karar nedeniyle itiraz hakkı olmayan Mircea LucescuA Milli Takımın Dünya Kupası yolundaki en önemli sınavında kulübede yerini alamayacak. A Milli Takım'ın başında ise Tayfur Havutçu olacak. 

Öte yandan 19 kişinin yer aldığı FIFA Disiplin Kurulu'nda İzlandalı Bergsson Gudni'de yer alırken, kurulda herhangi bir Türk temsilci bulunmuyor.  

Maçın hakemi Polonyalı

Milli Takımı'ın, İzlanda ile Eskişehir'de oynayacağı maçı, Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak yönetecek.

Szymon Marciniak 'ın yardımcılıklarını ise Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Tomasz Musial.

Maç biletleri tamamen tükendi

A Milli Futbol Takımımız'nın, İzlanda ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçının biletleri tamamen bitti. Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan resmi açıklamaya göre, Eskişehir Yeni Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmanın biletlerinin tamamı satıldı. Açıklamada, ayrıca taraftarlara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür edildi.

552. maçımız

A Milli Takımımız, Hırvatistan karşılaşmasıyla tarihindeki 552. maçına çıkacak. 94 yıllık tarihimizde 291’i resmi, 260’ı özel olmak üzere geride kalan 551 maçta, biri hükmen olmak üzere 209 galibiyet aldık, 127 kez berabere kaldık ve 215 kez de mağlup olduk. Milliler, 236’sı deplasmanda, 236’sı evinde, 79’u da tarafsız sahada olmak üzere oynadığı bu maçlarda 3’ü hükmen galibiyetten olmak üzere 725 gol kaydetti, kalesinde ise toplam 796 gol gördü.

Türkiye favori

Bu arada karşılaşmanın İDDAA oranları da açıklandı. Türkiye'nin galibiyetine 1.60'lık oran verilirken İzlanda'nın galibiyet oranı 3.70 olarak belirlendi. Karşılaşmanın berabere bitmesine İDDAA'nın verdiği oran ise 3.20 oldu.

8 ülke finalleri garantiledi

2018 FIFA Dünya Kupası finalleri için şimdiye kadar ev sahibi Rusya ile birlikte 7 ülke daha katılma hakkını kazandı.

Rusya, Brezilya, Belçika, Suudi Arabistan, İran, Güney Kore, Meksika ve Japonya finallerde yer alması kesinleşen ülkeler.

Statü nasıl?

Milli müsabakalara 2.5 aylık bir ara verilmişti. 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri statüsünü hatırlayalım.

9 grup birincisi direkt olarak Rusya'daki 2018 Dünya Kupası için vize alacak.

9 grup ikincisi arasında 'en kötüsü' otomatik olarak orgazasyona veda edecek. Geriye kalan 8 grup ikincisi play-off maçları oynayacak.

9-11 Kasım ve 12-14 Kasım'daki maçların ardından 4 takım daha Dünya Kupası'na katılım hakkı kazanacak. Böylece 13 takımlı Avrupa kontenjanı tamamlanacak. Doğrudan katılma hakkı bulunan ev sahibi Rusya ile birlikte finallerde 14 Avrupa kıtası takımı boy gösterecek.

Milliler 6 sıra yükseldi

 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye Milli Takımı, 6 basamak birden yükselerek 27.sırada yer aldı.

FIFA’nın internet sitesinden açıklanan eylül ayı dünya sıralamasına göre, geçen ay 33.sırada bulunan Milli takımımız 27’nciliğe yükseldi.

Ağustos ayında açıklanan sıralamada lider olan Brezilya zirveyi Almanya’ya kaptırdı ve Son Dünya Kupası Şampiyonu Almanya yeniden ilk sıraya çıktı. Sıralamanın üçüncü basamağında 2016 Avrupa Şampiyonu Portekiz bulunurken, Arjantin 4.sıraya geriledi.

Milli takımımızın, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I grubundaki rakiplerinden Hırvatistan 18, İzlanda 22, Ukrayna 24, Finlandiya 87, Kosova ise 184.sırada yer aldı.

Bu kritik karşılaşma öncesi I Grubu'ndaki puan durumu şu şekilde:

YORUMLAR

  • 0 Yorum