Milliler Paris'ten lider dönüyor

A Milli Takımımız Fransa'yla Paris'te 1-1 berabere kalarak finallere gitme yolunda büyük avantaj yakaladı.

Milliler Paris'ten lider dönüyor
14 Ekim 2019 - 23:24 - Güncelleme: 14 Ekim 2019 - 23:51

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 8. Hafta maçında A Milli Takımımız Fransa'yla Paris'te 1-1 berabere kalarak finallere gitme yolunda büyük avantaj yakaladı.

Paris'e bağlı Saint-Denis'deki Stade de France'ta oynanan mücadelenin ilk yarısında Fransa daha üstün ve baskılı bir oyun ortaya koydu.

Özellikle Griezmann ve Sissokko ile gelişen tehlikeli akınlarda maçın yıldızı Mert Günok kurtarışlarıyla gole izin vermedi.

İkinci yarıya Okay Yokuşlu'nun yerine Hakan Çalhanoğlu'nu alarak başlayan A Milli Takımımız hücumda daha etkili gözüktü.

59. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla kaleci Mandanda'yla karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın vuruşu üstten auta gitti.

76. dakikada Griezmann'ın sağ kanattan kullandığı korner atışına iyi yükselen Olivier Giroud Fransa'yı 1-0 öne geçirdi.

82. dakikada Milliler beraberliği yakaladı. Hakan Çalhanoğlu'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Kaan Ayhan skora denge getiren golü kaydetti: 1-1

Kalan dakikalarda Fransa Ikone, Milli Takım ise Burak ile önemli pozisyonlardan yararlanamadı ve mücadele 1-1 berabere sonuçlandı.

Bu sonucun ardından 8. Hafta sonunda A Milli Takımımız H Grubu'nu 19 puan ve averajla lider tamamladı. Aynı puandaki Fransa ikinci sırada kalırken, Andorra'yı 2-0 yenen üçüncü İzlanda puanını 15'e çıkarttı.

Gruptaki diğer maçta Arnavutluk Moldova'yı deplasmanda 4-0 mağlup etti.

Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp, Marco Fritz

Türkiye: Mert, Zeki Çelik (Dk. 53 Kaan Ayhan), Merih, Çağlar, Okay Yokuşlu (Dk 46 Hakan Çalhanoğlu), Ozan Tufan (Dk. 81 Cenk Tosun), Umut Meraş, Mahmut Tekdemir, Burak Yılmaz, Kenan Karaman, İrfan Can

Yedekler: Sinan Bolat, Uğurcan, Emre Belözoğlu, Ömer Bayram, Cenk Tosun, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Ozan Kabak, Enes Ünal, Sangaré, Deniz Türüc, Kaan Ayhan

Fransa: Mandanda, Pavard, Varane, Lenglet, Griezmann, Ben Yedder (Dk. 72 Giroud), Coman (Dk. 87 İkone), Tolisso, Matuidi (Dk. 77 Lemar), Sissoko, Hernandez

Yedekler: Areola, Maignan, Kimpembe, Ndombele, Lemar, Giroud, Kante, Zouma, Digne, Sidibe, Ikone, Plea
Sarı Kart: Dk. 49 Hernandez, Dk.81 Girezmann (Fransa) Dk. 85 Cenk Tosun, Dk. 87 İrfan Can Kahveci, Kenan Karaman (Türkiye)

H Grubu'nda kalan maçlar ve puan durumu şu şekilde:


YORUMLAR

  • 0 Yorum