Morutan ve Cicaldau'da büyük hayal kırıklığı

Galatasaray'ın geçen sezon büyük umutlarla transfer ettiği ve bonservislerine 10 milyon Euro ödediği Rumen futbolcular Morutan ile Cicaldau kiralık gittikleri takımlarda hayal kırıklığı yarattı.

Morutan ve Cicaldau'da büyük hayal kırıklığı
15 Ekim 2022 - 09:11
Galatasaray'ın öncesi sezon Romanya'dan kadrosuna kattığı Morutan ve Cicaldau bu sezon kiralık olarak gönderilmişti. Toplamda 10 milyon Euro yatırım yapılan iki futbolcu gittikleri takımlarda gösterdikleri performanslarla büyük hayal kırıklığı yarattı.

Toplam 10 milyon euro ödenmişti

FCSB takımından transfer edilen Morutan için Galatasaray'ın kasasından bonuslar hariç 3.5 milyon Euro bonservis çıkmıştı. Craivo takımından transfer edilen Alexandru Cicaldau içinse 6.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti.

Bu sezon Okan Buruk'un sezon başında performanslarını beğenmediği ve kiralık gitmesine izin verdiği iki oyuncu geçen sezon bir çok karşılaşmada Sarı-Kırmızılı formayı giymişti. Morutan 34 maçta 3 gol, 5 asistlik performans ortaya koymuştu. Cicaldau ise 40 maçta 5 gol, 4 asistlik performansla takımına katkı vermişti.

İtalya Serie B'de Pisa takımında oynayan Olimpiu Morutan ilk iki maçında bir gol, iki asistlik performans sergilemişti. 23 yaşındaki oyuncu ilerleyen haftalarda performansında büyük düşüş yaşadı. Sonraki 5 maçta süre alan Morutan sadece bir asist yapabildi.

Morutan formayı kaptırdı

Pisa formasıyla Como, Genoa, Südtirol ve Reggina maçlarına 11'de başlayan Morutan bu karşılaşmalarda varlık gösteremeyince 11'deki yerini kaybetti. Serie B'de kötü günler geçiren Pisa'da Morutan Perugia ve Parma maçlarında yedek kaldı. Sonradan oyuna dahil olan Rumen orta saha sadece 38 dakika süre alabildi.

Sözleşmesinde madde var

Serie B ekibi Pisa Morutan'ı Galatasaray'dan 150 bin Euro karşılığında 1 yıllığına kiralamıştı. Morutan'ın en az 25 maçta 45 dakika oynaması ya da takımının Serie A'ya çıkması durumunda Pisa 5,5 milyon euro karşılığında oyuncuyu almak zorunda.

Pisa ligin dibinde

İtalya Serie B'ye şampiyonluk parolasıyla giren Pisa büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Serie B'de 8 hafta geride kalırken Pisa, 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Pisa'nın bu performansıyla Serie A'ya yükselmesi mucize olarak gösteriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum