Moussa Sow, Fenerbahçe için çalışıyor

Fenerbahçe'nin Al Ahli'ye rekor bonservis ücreti ile sattığı Moussa Sow, kiralık olarak da olsa Fenerbahçe forması giyebilme için kulübünü ikna etmeye çalışıyor.

Moussa Sow, Fenerbahçe için çalışıyor
04 Eylül 2017 - 12:30 - Güncelleme: 04 Eylül 2017 - 13:04

Editör: Mehmet BAŞKAN

Fenerbahçe'nin Al Ahli'ye rekor bonservis ücreti ile sattığı Moussa Sow, kiralık olarak da olsa Fenerbahçe forması giyebilme için kulübünü ikna etmeye çalışıyor. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen Moussa Sow, Sarı Lacivertli forma ile 15 gol barajını aşmayı başardı.

Performansının en beğenilmediği sezonda dahi 15 gol atması, teknik heyet ve yönetimi umutlandırıyor. Fenerbahçe'nin Oumar Niasse transferini tamamlayamaması halinde Moussa Sow, yeniden Fenerbahçe forması giyecek. Valbuena'nın sakatlanması halinde alternatif bir oyuncunun olmaması, Moussa transferinde etkili oluyor.

Soldado ve Valbuena'nın alternatifi

Geçen sezon Fenerbahçe'nin gol yükünü çeken deneyimli golcü, yeniden Fenerbahçe'ye dönmek için seferber oldu. Senegalli golcü ve menajeri, Ah Ahli yöneticilerini ikna etmek için çalışıyor. Transfer dönemi bitmeden Kadıköy'e dönmek isteyen golcü, Fenerbahçe için joker olacak.

Soldado'nun takımda alternatifinin olmaması, Ahmethan Köse'nin ilk 11 forma giymesine neden oluyordu. Ahmethan Köse'nin yetersiz ve deneyimsiz olması, teknik heyeti kara kara düşündürüyordu. Soldado'nun sezon içerisinde formsuz veya sakat olduğu dönemde forma giyecek bir golcünün olmaması, Sow ismini öne çıkarttı. Sow'un Fenerbahçe'de uyum sorunu yaşamaması ve sol açıkta da oynayabiliyor olması, yönetimi cezbetti.

İki transfer için ayıracakları bütçeyi kulüp hanesine yazabilmek için Moussa Sow transferine olumlu bakıyorlar. Valbuena ve Soldado'ya alternatif aramak yerine her iki oyuncunun da yedeği olabilecek Sow'un kadroya katılması ekonomik açıdan da kulübe faydalı olarak görülüyor.

Van Persie düşünülmüyor

Fenerbahçe forması ile yeterli özveriyi göstermeyen ve sakatlık bahanesi ile oynamak istemeyen Hollandalı golcü, teknik heyet ve yönetim tarafından gözden düşen oyuncular arasına eklendi. Yıldız golcünün ilk 11'de hatta ilk 18'de düşünülmeyeceği öngörülüyor. Fernandao'nun sakatlık belirsizliği ve Van Persie'nin sorunları, santrafor transferini elzem kılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum