Mücadeleniz yeter çocuklar

Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu son maçında A Milli Takımımız Ülker Sports Arena'da ağırladığı Letonya'ya 89-79'luk skorla mağlup oldu. Türkiye - İspanya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Detaylar haberimizde.

Mücadeleniz yeter çocuklar
07 Eylül 2017 - 22:32 - Güncelleme: 07 Eylül 2017 - 23:30

Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu son maçında A Milli Basketbol Takımımız, Ülker Sports Arena'da Letonya'yı ağırladı. Sıralamamızın belli olacağı karşılaşmayı 89-79 kaybettik.

Maça hızlı başlayan taraf Letonya oldu. Üst üste bulduğu sayılarla ilk periyotta 6-0'lık bir seri yakalasa da maçta dengeyi sağlayan Milli Takımımız 11-2'lik bir seri bularak öne geçtik. Ancak ilk çeyreğin sonlarında Letonya'nın bulduğu sayılara engel olamadık ve ilk periyot Letonya'nın 24-22'lik üstünlüğüyle geçildi.

Maçın ikinci periyodunda Letonya sert bir savunma yaparak farkı daha da açtı. Bu dakikalarda Melih ile etkili olsak da hücumda yaptığımız basit top kayıpları yüzünden sayılara engel olamadı ve takımlar soyunma odasına Letonya'nın 47-38'lik üstünlüğüyle gitti.

Maçın üçüncü çeyreğine Letonya hızlı başlayan taraf oldu. Farkı 14 sayıya kadar çıkartan Letonya, çeyreğin sonlarına doğru Milli Takımımız'dan 9-1'lik seri yedi ve final periyoduna Milli Takımımız 69-63 yenik gitti.

Final periyoduna iyi başlasak da Litvanya, erken faul problemimizi ve savunma hatalarımızı da kullanarak farkı açtı ve maçı 89-79'luk skorla kazandılar.

Cedi'den 24 sayı

Maçın en skorer ismi Litvanya adına 28 sayı kaydeden Kristaps Porzingis olurken, A Milli Takımımız'da Cedi Osman'ın 24, Melih Mahmutoğlu'nun 19 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Bu sonuçların ardından Letonya D Grubu'nu 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile bitirerek gruptan 2. olarak çıktı. A Milli Takımımız ise 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet alarak gruptan 4. sırada çıktık ve son 16'da rakibimiz turnuvanın favorisi olan İspanya oldu.

Türkiye - İspanya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Milli Takım İspanya ile 10 Eylül Pazar günü 18:45'te İspanya ile Sinan Erdem Spor Salonu'nda mücadele edecek. Karşılaşma NTVSpor'dan naklen ekranlara gelecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum