Muriqi'nin İtalya'da tadı tuzu yok

293 dakika, 0 gol, 0 asist... Vedat Muriqi'nin Lazio'daki istatistiklerinden bahsediyoruz. Pek istediği gibi bir başlangıç olmadı...

Muriqi'nin İtalya'da tadı tuzu yok
18 Aralık 2020 - 18:35 - Güncelleme: 19 Aralık 2020 - 02:02
FUTBOO | Sezon başında Vedat Muriqi, Fenerbahçe'den Lazio'ya 18.5 milyon euro bonservis bedeliyle giderken beklentiler çok fazlaydı. Hele koronavirüs varken böyle yüksek bir ücrete transfer olmak büyük işti. Vedat, hem Fenerbahçe hem de Kosova milli takımında bir sene içinde gösterdiği performansla zaten kendisini Avrupa'ya çok iyi tanıtmıştı.

Lazio'da teknik direktör Simeone Inzaghi ve sportif direktör Igli Tare de Vedat'ı çok istemişti. Lazio'da transferlerden sorumlu sportif direktör Igli Tare, Kosovalı golcü için ''Eğer pandemi olmasaydı Vedat'ı bu rakamlara alamazdık.'' demişti. Muriqi, Tare'nin Lazio'ya yaptığı en pahalı 3. transferdi. İlk iki futbolcu ise Zarate ve Serge Milinkovic-Savic... 
 
''Onun da sırası gelecek elbet''

Ancak aradan geçen zamanda Muriqi, aldığı fırsatları kullanabilmiş değil. Inzaghi, onun hakkında ''Gol atmasa da performansından memnunum. Savaşıyor, pozisyonların içine giriyor. Onun da gol sırası gelecek elbet.'' dese de bir forvet gol atabildiği kadar vardır.

Bunu zaten eski bir forvet olan Simone Inzaghi'nin de bildiğinden şüphe yok. 

90 dakikayı tamamladığı maç yok

Lazio'da toplam 8 maça çıktı ama hiçbirinde 90 dakikayı tamamlayamadı. Yanındaki Immobile leblebi gibi atıyor, kendisi yerine oyuna giren Caicedo uzatma dakikalarında atıp takımını kurtarıyor. Gol atamadıkça eleştiriler de başladı. Lazio taraftarları çabuk homurdanabilen taraftarlardır. Çabuk severler ama çabuk silerler. Biraz Türk taraftarlarına benzerler aslında o bakımdan. 

2021 yeni bir başlangıç olur mu?

Formayı kaptırdı, kaptıracak derken Vedat önce koronavirüs oldu ardından da sakatlandı ve 2020'yi Lazio'da golsüz kapattı. Kötü bir başlangıç olduğu kesin. Inzaghi, Ocak'tan sonra Vedat dahil bugüne kadar verimli kullanamadığı futbolcularından daha çok faydalanmayı düşündüğünü söylüyor. Umarız ki Muriqi için de ikinci başlangıç olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum