Muriqi ve Sorloth için işler iyi gitmiyor

Sezon başında Fenerbahçe ve Trabzonspor'un toplam 37,5 milyon euro bonservis bedeline sattığı Vedat Muriqi ile Alexander Sorloth, yeni takımlarında 'yokları' oynuyor.

Muriqi ve Sorloth için işler iyi gitmiyor
30 Kasım 2020 - 19:10 - Güncelleme: 01 Aralık 2020 - 11:54
FUTBOO | Yaz transfer döneminin Süper Lig'de en çok konuşulan iki ismi, Vedat Muriqi ve Alexander Sorloth! İki yıldız da uzun görüşmeler ve pazarlıklar sonunda Avrupa'ya transfer oldu ancak işler pek de istedikleri gibi gitmiyor.

Lazio, Fenerbahçe ile uzun pazarlıklar yaptıktan sonra yaklaşık 17,5 milyon euro bonservis bedeline Vedat Muriqi'yi kadrosuna katarken, performans olarak çok daha fazlasını umuyordu. Hatta Fenerbahçe camiası Muriqi'nin satışı konusunda ikiye bölünmüş, satılmasına karşı çıkanlar vardı. Sonuçta Muriqi, geçen sezon Fenerbahçe'nin en büyük gol ayağıydı. Ancak finansal nedenler de Fenerbahçe'yi Muriqi'nin satışında zorladı.

Muriqi henüz golle tanışamadı

Muriqi Serie A'ya gittikten sonra nasıl bir performans sergileyeceğini herkes merak ediyordu. Kimilerine göre Serie A'ya damga vurabilirdi ancak işler şu an için çok da iyi gitmiyor. Vedat Muriqi büyük umutlarla transfer olduğu Lazio'da 8 resmi maça çıkarken, henüz gol atma başarısı gösteremedi. Lazio da bu sezon beklentilerin altında kalınca, zaman zaman İtalyan basınında Muriqi'ye eleştiriler de geldi.

Vedat Muriqi'nin iyi bir golcü olduğunu biliyoruz ve bunu Serie A'da göstermesi için önünde zaman var. Ancak ilk 8 maçlık performansının çok çok üzerine çıkması gerektiği de keisn.
Sorloth için de durum pek farklı değil

RB Leipzig'de forma giyen Alexander Sorloth cephesinde de durum pek farklı değil! Werner'in boşluğunu doldurması için transfer edilen Sorloth hem saha içinde henüz isteneni veremiyor, hem de golle tanışamadı. Bir de bunlara son hafta kaçırdığı penaltı eklenince, Almna basınında da eleştiriler gelmeye başladı. Norveçli golcünün üzerinde oldukça fazla baskı var. Son Bielefeld maçında da bunu aslında net olarak görme şansımız oldu. RB Leipzig'in penaltıcısı Forsberg olmasına rağmen, İsveçli oyuncu penaltıyı atmak isteyen Sorloth'a izin verdi. Ancak Sorloth penaltıyı gole çeviremedi.

Muriqi de olduğu gibi aslında Sorloth'un da neler yapabileceğini biliyoruz. Bunu yapma şansı da devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum