Muslera yeni bir rekorun eşiğinde

Sarı-kırmızılı takımın Uruguaylı oyuncusu Muslera, Schalke 04 ile yarın oynanacak maçta görev alması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından itibaren Galatasaray'da en fazla forma giyen yabancı oyuncu rekorunu egale edecek.

Muslera yeni bir rekorun eşiğinde
23 Ekim 2018 - 14:33 - Güncelleme: 23 Ekim 2018 - 14:42

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. Hafta maçında yarın gece Almanya'nın Schalke 04 ekibiyle İstanbul'da karşılaşacak olan Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, rekorlarına bir yenisini eklemeye hazırlığında.

Sarı-kırmızılı formayla 8. sezonunu geçiren 32 yaşındaki Uruguaylı kaleci, Schalke 04 maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından itibaren sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen yabancı oyuncu rekorunu egale edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar 29 karşılaşmada kalesini koruyan Fernando Muslera, otuzar maçla bu alanda zirvede yer alan Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu'nun rekoruna ortak olacak.

Galatasaray'ın efsane oyuncularından Gheorghe Hagi de UEFA Şampiyorlar Ligi'nde grup aşamasından itibaren 25 maçta yer almıştı.

En fazla maça çıkan yabancı oyuncu

Fernando Muslera, Galatasaray tarihinde en fazla maça çıkan yabancı oyuncu durumunda bulunuyor.

Başarılı kaleci, sarı-kırmızılı takımda şu ana kadar 294 resmi karşılaşmada görev yaptı.

Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Zoran Simovic 239 maçla bu alanda ikinci sırada yer alırken, Kolombiyalı Faryd Mondragon 238 karşılaşmayla üçüncü, Monaco maçının yıldızı Cevad Prekazi ise 235 müsabakayla dördüncü sırada bulunuyor.

Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Süper Lig'de de 241 karşılaşmayla bu alanda zirvede yer alıyor.

Aynı zamanda en çok kupa kazanan yabancı futbolcu

Uruguaylı file bekçisi, Galatasaray'da en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu rekoruna da sahip durumda.

Fernando Muslera, sarı-kırmızılı formayla 4 kez Süper Lig, 3 kez Türkiye Kupası, 4 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayarak 11 kupa kaldırdı.

Gheorghe Hagi; bir UEFA Süper Kupa, bir UEFA Kupası, 4 Süper Lig, 2 Cumhurbaşkanlığı (TFF Süper Kupa) ve 2 Türkiye Kupası olmak üzere 10 kupayla Muslera'yı izliyor.

Taffarel ve Mondragon'un rekorunu kırdı

Uruguaylı kaleci, Galatasaray'ın efsane kalecileri Claudio Taffarel ve Faryd Mondragon'un bir sezonda en çok maçta gol yememe rekorlarını kırmıştı.

Muslera, 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de 90 dakika görev aldığı 32 maçın 16'sında kalesini gole kapatarak Taffarel ile Mondragon'u geride bırakmıştı.

Galatasaray'da Taffarel 1998-1999 ile 1999-2000 sezonlarında, Mondragon ise 2004-2005 sezonunda on beşer maçta kalesini gole yemeden korumuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum