Mustafa Cengiz: Galatasaray'ın kasasına gelecek para minimum 55 milyon euro

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme dair konulara canlı yayında cevap verdi ve transfer konusunda da flaş mesajlar verdi. Cengiz, "Taraftar forvet yok, sıfır puanla çıkarsın diyor ya, biz planlarımızı en kötüye göre yaparız. İyisi gelirse, şükrederiz. Şampiyonlar Ligi'nde sıfır puan alırsak bile alacağımız para 40 milyon euro. Hangi takımlar, geçmiş yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne katıldıysa, katkı payı verilmeye b

Mustafa Cengiz: Galatasaray'ın kasasına gelecek para minimum 55 milyon euro
05 Eylül 2018 - 01:12

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, transfer döneminin kapanmasının ardından TRT Spor'da özel bir yayına konuk oldu. Cengiz, Emre Akbaba'nın transfer sürecinden Gomis ve Tolga'nın gidişine Modeste ve Vagner Love transferinin neden olmadığını açıklarken, Şampiyonlar Ligi'nden minimum 55 milyon euro gelir elde edileceğini belirtti.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

“TRT bizim için çok önemli. Taraftarların özellikle sosyal medyada tepkileri var. Başkan neden susuyorsun diyorlardı. Sadece maç önünde konuşuyorum. Özel olmadıkça maç sonunda konuşmuyorum. Bazılarının dediği gibi sadece güvenlik kamerasına konuşuyorum.”

"Benim en büyük silahım, en büyük güvencem, açıklık, samimiyet ve şeffaflık. Ben doğruları söylediğim sürece Galatasaray'ın başkanıyım. Yanlış söylediğim andan sonra Galatasaray başkanı değilim."

''Adana, Antep, Urfa, Diyarbakır... Buralar hep Galatasaraylıdır. Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım.''

''İlk izlediğim maç 1967'deki Galatasaray-Fenerbahçe maçı. Mithat Paşa Stadı'nda.. Metin Oktay'ın ne kadar büyük futbolcu olduğunu o maçta gördüm. Kaleci Özcan'dı. Panter gibi çok iyi bir kaleciydi.''

“Bir insan kendini beğendiği anda bitmiştir”'

"Başkan seçileli 7 ay geçti. Bir insan yettiğini hissettiği anda bitmiştir. Ben asla tamamen başarılı olduğuma inanmıyorum. Öyle hissettiğim anda görevim bitmiştir."

“Yönetim biliminin temel ilkesi. Bulunduğunuz ortam asla yetmez. Daha fazlası olmalıdır. Ben adaylığı düşünmüyordum. Sonra aday çıkmayınca tepki oyları bana yöneldi. Sonra bunlar tercih oylarına döndü.”

"Bugün bana tepki de olabilir. Kendine göre beni yeterli görmeyebilir, yönetimi zayıf görebilir ama ben mücadeleyi bırakmam, asla siperi terk etmem. Ama komutanımız olan genel kurul ve taraftarlar, bırak derse siperden çekilirim."

''Bir forvet transferi olmadı diye...''

"Taraftar bana çok destek verdi. Bir forvet transferi olmadı diye, döviz kurunun artışı unutuldu, Amerika'nın presi unutuldu, forvet ana konu oldu. Bu güzel bir şey, taraftarın ilgisini gösterir. Tepkileri anlayışla karşılıyorum. Saygı duyuyorum."

''Teknik ekibimiz Emre Akbaba'yı istedi''

"Transfer, oyuncular, maça çıkış, diziliş... Hepsi teknik ekibe kalmış. Teknik ekibimiz Emre Akbaba'yı istedi. Futbolcu ile ben hiç görüşmedim, sadece imza töreninde tanıştım. Galatasaray'da başkan futbolcu transferine hiçbir zaman karışmaz."

"Fatih hocamız ayrıca bir marka. En az benim kadar Galatasaraylı ve benden fazla da Galatasaraylı. İyi ki var, kendisinin doğum gününü de bir kez daha tebrik ediyorum."

"Birinci hedefimiz, Türkiye şampiyonluğu, uzun vadeli ana hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu."

''Emre Akbaba için 7 milyon euro istediler''

"Alanyaspor başkanı sayın Çavuşoğlu ile görüştük, Emre Akbaba için kendisinin bize teklifi 7 milyon euroydu. Öyle olunca hayır dedik. Sonra riskleri göze alarak ve futbolcu satacağımıza inanarak, 2,5 milyon euro teklif ettik. Sayın başkan bozuldu tabii ki. Sonrasında 3 milyon euro'ya çıktık. Nagatomo'da da aynı şey olmuştu. Biz görmedik ama bir rakibimizin 4.5 milyon euroluk teklifte bulunduğunu söylediler. Taraftarın baskısı sonrası biz de fiyat yükselttik ve 4 milyon euro'ya aldık."

"Rakibimiz bizim verdiğimizden 500 bin euro fazla maaş veriyordu. Orada olduğunu düşünün şu anda, taraftarın tepkisi ne olurdu? Forvet alamadığımız için bizi idam eden taraftar ne yapardı? Emre Akbaba'yı almak, bizim için bir prestij haline geldi."

"NEF olmasaydı da, Emre Akbaba transferini yapardık, o hale gelmişti iş. Bazen önemli olan prestijdir."

''Bir rakibimiz Nagatomo'ya teklif yaptı''

"Emre Akbaba'nın çeşitli vesilelerle bizi istediğini hissettik. Açık açık bunu söyledi sosyal medyalarda da. Nagatomo'da da öyle oldu. Nagatomo'da da bir rakibimizin 4,5 milyon euroluk bir teklifi olduğu söyleniyor, ama biz görmedik."

''Gomis kendisi ayrılmak istedi''

''Gomis'le hayatımda 3 kez konuştum. Ben asansöre bindiğimde Gomis beni tanımamıştı. Ben soyunma odasını görmedim. Bizde hiçbir başkan, oraya gitmez. Gomis'le ilgili kararı yönetim almadı. Gomis, kendisi ayrılmak istediğini söyledi."

"Gomis ile ilgili her şeyin kararı teknik heyetteydi. Gomis'in kendisi de gitmek istiyordu, teknik heyet zorla göndermedi. Açıkça beyan ediyorum. Gitsin, istemiyoruz, itibarsızlaştıralım diye bir şey olmadı."

''2 yıl uzatın diye baskı yaptılar''

"Gomis'in maaşına zam yapın ya da sözleşmesini 2 yıl uzatın diye baskı yaptılar. Ben Galatasaray'ın menfaatleri için buradayım, 33-34 yaşında bir oyuncu. Kendileri gitmeyi istedi. Ya ücrete zam, ya uzat, ya da gitmek. Galatasaray'ın haklarını koruyan birisiyim. Gitmeyi isteyenler onlardı. Teknik heyet de Galatasaray'ın çıkarları neyse ona göre hareket eder."

"Gomis ile Muslera arasında tartışma yok''

"Gomis ile Muslera arasında tartışma yok, yanlış duyulmuş. Sadece kendisi gol kralı, talep etmekte haklı, bazılarını kıyas göstermekte haklı. Menajerler kendilerine göre ücretinin artmasını istedi. Biz Fatih hocanın dediklerine bakarız."

"Modeste Florya'ya gelmiş''

"Modeste Florya'ya gelmiş, biz o konularda yokuz. Bizim önümüze imzaya gelir, biz buna bakarız. Futbolcu ile görüş, menajerlerle görüş, biz o işlerin içinde değiliz. Modeste'yi duyunca ben de araştırıyorum. Olay nedir dedim, hukuki sorun olduğunu söylediler. Duyar duymaz müdahale ettim. Biz mülkiyeliyiz, yarı hukukçuyuz. Baktığımızda çok büyük tehlike gördük. Yaklaşık 20 ile 30 milyon euro."

"Daha önce Türkiye'den iki kulüple, Rusya'dan bir kulüple, Almanya'dan bir kulübün ilgilendiğini gördük. Bunlar imzalamamış. Aynı anda bize Çin kulübünden bir mail geldi. Modeste'yi idmana çıkardığınız anda sizi FIFA'ya şikayet edeceğiz deniyordu."

''Çin kulübü bize çok ağır laflar ediyordu''

"Adamlar 50 milyon euro harcamış Modeste için. Çin kulübü bize çok ağır laflar ediyordu, siz etik davranmıyorsunuz gibi. Bonservisini göremedik, tek taraflı fesih hiçbir şey ifade etmez. Siz tek taraflı boşanamazsınız. Çin Kulübü'yle kontaga geçelim dedik. Karşı taraftan bize lütfen futbolcumuzdan elinizi çekin diye cevap geldi."

"Bu arada Fatih Terim, Florya'da büyük bir devrim yapıyor. Sorarsanız söylerim. 8 futbolcu geliyor, altyapıdan Süper Lig'de oynayacak 8 özkaynak oyuncusu. Herkes görecek."

''Her olayı Grosskreutz'a bağlamak olmaz"

"Maicon'un transferinde biz normal zamanda girdik, Arap kardeşlerimiz Al Hilal zamanında sisteme giremedi. Ahmet Çalık'ı zamanında girdik, İspanyol kardeşlerimiz giremedi. Her olayı Grosskreutz'a bağlamak olmaz."

''Bunu kanıtlarsanız bugün başkanlıktan istifa ederim''

"Bu arada Modeste, TT olmuş. Yani Trending Topic. Öğrendik bunları tabi. Şunu da söyleyeyim, Mustafa Cengiz'in troll hesapları var diyorlar. Bakın buradan söylüyorum bunu kanıtlarsanız bugün başkanlıktan istifa ederim."

''Devre arası için hayırlısı, neden olmasın?''

"Modeste transferindeki risk %60'dı. Mali durumumuz bu haldeyken bu işe girmek çok riskliydi. Mali durumumuz rahat olsaydı, bu riski alırdık. Biz tam take off yapacağımız durumda Modeste riskini alamadık. Yoksa trene bineriz, demirle aramız iyidir. Türkiye Futbol Federasyonu ile, Modeste transferinin olup olamayacağı ile ilgili görüştük. Devre arası için hayırlısı, neden olmasın? Benim direkt temasım yok, teknik heyet gereğini yapar.''

''Ben taraftar olsam daha sert tepki verirdim''

"Bu kadar beklenti oluşup transfer olmayınca taraftarın bu tepkisine ne dersiniz? sorusuna Mustafa Cengiz: "Valla üzerine bir de Trabzonspor'dan 4 tane yiyip mağlup olursam ben taraftar olsam daha sert tepki verirdim. Ki ben de taraftarım. Sonuna kadar haklılar. Ben hatalıyım"

''Yönetim ile hoca arasında bir problem yok''

"Biz sevgili hocamızdan bize gelen hiçbir talebi reddetmedik, bize gelen her talep onaylanmıştır. Hocamızı yalnız bırakmadık. Yönetim ile hoca arasında bir problem yok, olursa da saklamam beyan ederim. Sevgili hocam da saklamaz."

"Sayın Terim, bizim gibi savaşçı bir karaktere sahip. Mevcut kadroyu kendisi seçmedi, inişteki kadroyu çıkışa geçirdi. Biz de elimizden gelen desteği verdik. Hocamızdan gelen hiçbir talebi reddetmedik."

"Yemin ederim bu haberlerle çok iyi dizi çekilir''

"Mali hesapların yanlış yapıldığı, elde sadece 400.000 +'da kalındığı bu yüzden sadece onla da Ömer Bayram alınabildiği doğru mu?" sorusuna Mustafa Cengiz: "Bu konuda Türk medyası gerçekten dizi çeker. İnanılmaz hikayeler bunlar."

"Yemin ederim bu haberlerle çok iyi dizi çekilir. Dizi sektörümüzün nasıl bu noktalara geldiğini spor medyasından anlıyorum. Müthiş şeyler yazıyorlar. Spor medyasının dizi senaryo ekiplerine katılması lazım."

''Başkan Ceferin'in bize karşı sevgisi ve saygısı var''

"Biz, UEFA ile sık sık görüşüyoruz. Başkan Ceferin'in bize karşı sevgisi ve saygısı var. Milan, bizim savunma yöntemimizi kullandı ve 2 yıllık cezadan kurtuldu. Her şey güllük gülistanlık değil. Sizin, içeride ve dışarıda, UEFA'ya katılmamanızı isteyenler var."

''Şampiyonlar Ligi'nde sıfır puan alırsak bile alacağımız para 40 milyon euro''

"Taraftar forvet yok, sıfır puanla çıkarsın diyor ya, biz planlarımızı en kötüye göre yaparız. İyisi gelirse, şükrederiz. Şampiyonlar Ligi'nde sıfır puan alırsak bile alacağımız para 40 milyon euro. Hangi takımlar, geçmiş yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne katıldıysa, katkı payı verilmeye başlandı. 9.97 milyon euro Galatasaray'ın kasasına geldi. Toplam gelecek para minimum 55 milyon euro."

''Dün UEFA bize resmen teyit etti, yeni çıkan sıralamadaki etkileşim katkı payıyla 10 milyon euro daha alacağız.''

''Bazen hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi olabiliyor''

"UEFA'dan ayın 21'inde 10 milyon euro geliyor. Galatasaray camiası 1-1,5 yıl dayanırsa, salaha ulaşacaktır. Muhammed Salah değil, kurtuluşa ulaşacaktır. İbra deyince de Ibrahimovic anlaşılıyor. Onu da alalım ama sonra da hayaller Van Persie, hayatlar tam tersi olabiliyor." 

''Neden kolbastı oynuyorsun o zaman?''

"Trabzonlular Artık Sarmıyor yazmış. Arkadaşlara sordum bu ne demek diye. Böyle böyle dediler. Tamam da artık sarmıyorsa orta sahada neden kolbastı oynuyorsun o zaman?''

''Belhanda orada taraftara cevap vermemeliydi, taraftar haklı''

"Onaylamadığımız davranışlar olabilir. Ama o maçta yapılan aynı harekette ise aynı karar verilmiyor. Bunları yapmayalım. Bazen tribünler küfür ediyor, hak etmediğimiz siyasi tezahüratlar yapılıyor. Biz merdiven boşluğunu doldurduk diye ceza alıyoruz. Belhanda, orada taraftara cevap vermemeliydi. Taraftar haklı."

''D grubuna düştüğümüz için gülmedik''

"Kura çekiminde D grubuna düştüğümüz için gülmedik. Anlatayım. Abdurrahim Bey'i izlerseniz neden güldüğümüzü anlarsınız. Galatasaray çekildiğinde, biz gönlümüzden D'yi seçtik. Taraftar da salavat zinciri kurmuş onu da öğrendik. Kamera da dibimize kadar gelmiş bizi çekiyor. Abdurrahim göremedi, 'Ne oldu' diye sordu. D çıktı dedim. O da gülmeye başladı. Ben de çaktırmadan 'Gülme, gülme' dedim. Hala gülüyor."

''Çok komik bu, çok güldüm''

"Ahmet Çakar demiş herhalde, bana onun 'caps lockunu' geçtiler. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gitti, Ziraat Türkiye Kupası kurası çekti diye. Çok komik bu, çok güldüm. İngilizler de "Galatasaray maçlarını perşembe oynasın" demiş. İnce bir ironi yapmış. Ben ona gülerim.

"İnşallah Galatasarayımız, kardeş ülkemiz olan Azerbeycan'da yapılacak Şampiyonlar Ligi Finali'nde yer alır."

''Vagner Love bize son saniyede menajerinden geldi''

Vagner Love bize son saniyede menajerinden geldi. Hocamız da onayladı. Bedelsiz geleceğini söylediler ve ücretinin de daha ucuz olacağını söylediler. Yarım saat sonra ise bir bedel istediler, makul bir ücretti, 750 bin euro civarı. Karşılayamayacağımızı söyledik.''

''Bonservis bedelini Love karşılayacaktı, yapamadılar, olmadı''

"Love olmayınca, Ömer alındı deniyor ama hayır efendim. Ömer Bayram zaten alınacaktı. Bonservis bedelini Love karşılayacaktı, yapamadılar, olmadı. Beşiktaş da bedelsiz bırakmak istemedi, kendi açısından haklı. Beşiktaş da 3,5 milyon euro ödemiş Alanya'ya."

"Uçakların kalkması için son saniyeye kadar mücadele ettik. Bir sorumlu aranıyorsa, o benim. Galatasaray'ın 100 milyonu da olsa, oyuncuyu transfer edip, Şampiyonlar Ligi'nde oynatma şansımız yoktu. Bir noktayı boşaltmadan, orayı dolduramıyorduk.''

''Fatih hoca bir marka''

"Fatih hoca çok farklı. Diğer teknik direktörlerden çok özür diliyorum, hoca bir marka. Simon Kuper'in dediği gibi, her değiştirdiğiniz teknik direktör size yeni bir maliyet getirir, hoca bunu yapmadı."

''Tolga Ciğerci, Galatasaray bayrağını çok sevdiğini söyledi, sonra gitti 2 günde anlaştı''

"Sevgili hocamı üzen iki Türk oyuncu vardı. Birisi Tolga'ydı. Kendisi ayrılmak istemiyordu. Menajeriyle birlikte çok uzun konuşmalar yaptık. Başta tüm ücretini istiyordu, 75 bin euro aldı. Sağ olsun kendisi bizi zor bir durumdan kurtardı. Darısı diğerlerine."

''Tarık Çamdal'ın göğsünü gere gere insanlara kendisini anlatacağı bir durumda olmasını diliyorum''

"Tarık Çamdal'ın haysiyetli, onurlu, çoluğu çocuğuyla birlikte ileride futbolu bıraktığında da göğsünü gere gere insanlara kendisini anlatacağı bir durumda olmasını diliyorum."

''Malesef tapu konusunda ilerleyemiyoruz''

"Kemerburgaz arazimizde maden var. Malesef tapu konusunda ilerleyemiyoruz. Maden çıkınca Enerji Bakanlığı devreye giriyor. Orada bir de bir madenci var, maalesef o çıkmıyor, çıkaramıyoruz. Bir süre daha Florya'dayız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum