Müthiş mücadelede Beşiktaş uzatmada yıkıldı: 2-2

32. dakikada Vida'nın kırmızı kart görmesiyle maçın büyük bölümünü 10 kişi oynayan Beşiktaş, 1-0 geriden gelip 2-1 öne geçti. Ancak uzatma dakikalarında Konyaspor'un beraberlik golüne engel olamadı.

Müthiş mücadelede Beşiktaş uzatmada yıkıldı: 2-2
07 Ekim 2018 - 22:39

Perşembe gecesi UEFA Avrupa Ligi I Grubu 2. maçında Malmö karşısında beklenmedik bir yenilgi alan Beşiktaş, ligdeki Konyaspor deplasmanında galibiyeti uzatma dakikalarında kaçırdı.

32. dakikada Vida'nın kırmızı kart görmesiyle maçın büyük bölümünü 10 kişi oynayan sişyah-beyazlı ekip, 1-0 geriden gelip 2-1 öne geçti. Ancak uzatma dakikalarında Konyaspor'un beraberlik golüne engel olamadı. 

Atiker Konyaspor, 28. dakikada penaltı kazandı. Beşiktaş'ta kaleye giden topu eliyle kesen ve 2. dakikadan da bir sarı kartı olan Domagoj Vida ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Beşiktaş'ta kırmızı kart gören Vida, Göztepe deplasmanında cezalı duruma düştü. Vida'nın kırmızı kart görmesinin ardından Beşiktaş'ta Gary Medel, Domagoj Vida'nın yerine stopere geçti. Adem Ljajic ise orta sahanın göbeğinde görev aldı.

Penaltı vuruşunu kullanan Yatabare, Karius'u ters köşeye yatırarak golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Yatabare ikinci penaltıyı kaçırdı

Ev sahibi Atiker Konyaspor, 49. dakikada bir penaltı daha kazandı. Hakem Ümit Öztürk, korner atışı sırasında Medel'in Uğur Demirok'u çektiği için penaltıya hükmetti. Ardından VAR'a gitti, pozisyonu izledi ve kararını değiştirmedi. Konyaspor'da 52. dakikada penaltıyı kullanan Yatabare, bu kez topu üstten auta yolladı.

Konyaspor 10 kişi kalan yorgun rakibi karşısında büyük boşluklar ve önemli fırsatlar yakaladı ama bir türlü ikinci golü atamadı.

Beşiktaş'tan 2 dakikada 2 gol

Beşiktaş, Vagner Love'ın 79. dakikada attığı golle Konyaspor deplasmanında 1-1'i buldu. Şenol Güneş'in 75. dakikada Ljajic'in yerine oyuna aldığı Oğuzhan'ın sağ kanattan ortasında savunmanın içinde kendini kaybettiren Brezilyalı golcü durumu eşitledi: 1-1,

80. dakikada Lens-Babel işbirliğiyle konuk ekip öne geçti. Ceza alanı içinde Babel'in nefis pasıyla buluşan Lens'in golüyle Beşiktaş 2-1 öne geçti. 

84. dakikada Rıza Çalımbay, stoper Diagne yerine kanat oyuncusu Traore'yi sahaya sürdü.

90+3'te Gökhan Gönül, Karius'u geçen topu çizgiden kafasıyla çıkardı.

90+4'te sağ kanattan yapılan ortada Konyaspor Hurtado ile eşitliği sağladı ve karşılaşma bu skorla sona erdi: 2-2

Beşiktaş bu sonucun ardından 15 puanla 3. sırada yer alırken, ev sahibi Konyaspor ise haftayı 12 puanla 7. sırada tamamladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum