Ne onunla, ne onsuz; Cüneyt Çakır

25 yıldan fazla bir hakemlik kariyeri olan Cünyet Çakır, bu muhteşem kariyerini sona erdidi. Büyük maçlar yönetti, büyük eleştiriler oldu, ne onunla oldu, ne de onsuz...

Ne onunla, ne onsuz; Cüneyt Çakır
20 Kasım 2022 - 00:33
FUTBOO | Süper Lig'de 20 yıldan fazla görev alan, EURO 2012'de yarı final, 2014 Dünya Kupası'nda yarı final, 2015 Şampiyonlar Ligi'nde final yöneten Cüneyt Çakır hakemlik kariyerini sonlandırdı.

Türkiye'nin Çekya ile oynadığı maçta hakemlik kariyerini sona erdiren Cüneyt Çakır'ın başarılarla dolu kariyerini kaleme aldık.


Cüneyt Çakır, Barcelona ile Juventus arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalini yönettiğinde bunu başaran ilk Türk hakem olarak tarihe geçmişti. Ayrıca finalde düdük çalan en genç ikinci hakem olmuştu... EURO 2012'de World Referee isimli sitede yapılan oylamada en başarılı hakem seçilmişti. 
Derbi denince akla gelen ilk isim! Tam 27 derbi maçı...

Süper Lig'de bugüne kadar tam 27 derbi yönetti. Kariyeri şüphesiz başarılarla dolu ama özellikle son yıllarda eleştirilerden bir türlü kurtulamıyor. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor'un hepsi Çakır aleyhinde açıklamalarda bulundu. Hatta maçlarına Cüneyt Çakır'ın atanmamasını bile istediler. 

Sürekli eleştiriliyor, sürekli büyük maç alıyor

Eyyamcı dendi, maça göre yönetiyor dendi, Avrupa'daki gibi Türkiye'de yönetmiyor dendi, taraflı bile dendi ama maç yönetmeye de devam etti. Öyle ki daha geçen sezon Süper Lig'de 3 derbinin hakemi Cüneyt Çakır'dı. Galatasaray - Fenerbahçe, Fenerbahçe - Beşiktaş ve Galatasaray - Trabzonspor derbilerini yöneten Çakır, nerede büyük maç olsa akla gelen ilk isim olmaya devam ediyor.

Sadece Türkiye değil, Avrupa'nın da gündeminde

Sadece Türkiye değil Avrupa'da da ünlü hakemler arasında. İspanya'nın ünlü Sport gazetesinin Twitter hesabının hakem gifi kendisiydi. Yönettiği maçların ardından dış basında adından söz ettirdi. Öyle ki geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Barcelona - Napoli maçının ardından İspanyolların bir numaralı gündemiydi. Sert eleştirilere maruz kalmıştı. Lionel Messi'nin elini bile sıkmadığı iddia edilmişti. 

Avrupa'da Türkiye'nin en kariyerli hakemi, yılların tecrübesi ama... İşte hep bir ama diyoruz. Çünkü ne onunla oluyor ne de onsuz... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum