Neftçi Bakü'yü yakından tanıyalım

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi Azerbaycan'dan Neftçi Bakü oldu. Azerbaycan ekibini yakından tanıyalım...

Neftçi Bakü'yü yakından tanıyalım
31 Ağustos 2020 - 14:35 - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 - 14:40
Azerbaycan'ın köklü takımlarından olan Neftçi Bakü'nün 8 lig şampiyonluğu bulunuyor. Ancak son şampiyonluklarını 2012-13 sezonunda yaşamışlardı. Neftçi, ardından zirveyi uzun bir süreliğine Qarabağ'a bıraktı. Son yıllarda sürekli olarak Qarabağ ile şampiyonluk yarışı veren Neftçi, 8 yıldır şampiyonluk özlemi çekiyor.

Neftçi Bakü'nün piyasa değeri en yüksek oyuncusu, aynı zamanda kaptanlığını yapan isim Emin Makhmudov. Kariyerinde Rusya ve Portekiz'de gören Emin Makhmudov, orta sahanın merkezinde oynuyor. 

Hücum hattında iki isme dikkat

Hücum hattında ise hızlı oyuncular dikkat çekiyor. En ileride Fransız forvet Steven Joseph-Monrose, sağ kanatta da Yusuf Lawal en tehlikeli isimler olarak göze çarpıyor. 



Golcü savunmacı

Orta sahadaki Gineli Mamadou Kane de hızlı, sahanın iki tarafında da oynayabilen bir isim. Savunmanın lideri ise Anton Kryvotsiuk. Ukrayna asıllı Azeri futbolcu, zaman zaman attığı gollerle de dikkat çekiyor. Duran toplarda tehlike yaratan bir takım olan Bakü temsilcisinde tecrübeli futbolcu, neredeyse her duran topta ileriye çıkıyor.

Toplam değeri 7.6 milyon euro

Toplam kadro değeri 7.6 milyon euro olan Neftçi Bakü, yıldızlara bağlı değil takım oyunu odaklı bir oyun ortaya koyuyor. Neftçi Bakü, geçtiğimiz sezon Azerbaycan Ligi'ni Qarabağ'nın ardından ikinci tamamlamıştı. 21 Ağustos'ta yeni sezona başlayan Azerbaycan'da Neftçi, ilk hafta maçını kazanmıştı. Liglerinin daha erken başlaması da onlar adına ufak bir avantaj...

YORUMLAR

  • 0 Yorum