Nicolas Anelka: "Galatasaray'dan teklif aldım"

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen dünyaca ünlü forvet Nicolas Anelka, Habertürk Gazetesi'nden Ahmet Selim Kul'un sorularını yanıtladı.

Nicolas Anelka: "Galatasaray'dan teklif aldım"
02 Eylül 2017 - 07:22 - Güncelleme: 02 Eylül 2017 - 07:29

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen dünyaca ünlü forvet Nicolas Anelka, Habertürk Gazetesi'nden Ahmet Selim Kul'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'yi özledim"

Anelka, Türkiye'yi çok özlediğini ve Fenerbahçe'nin en iyisi olduğunu söyleyerek "Tabii ki Türkiye'yi çok özledim. Burada harika zaman geçirmiştim. 1.5 yıl burada bulundum ama gerçekten harikaydı. Benim için Fenerbahçe en iyisiydi ve hala en iyi kulüp. Stadyum harika, taraftarlar sıradışı ve şehir inanılmaz. Tabii ki İstanbul'u da çok özledim. Aslında Bodrum'a tatile gelmiştim ama buraya gelme sebebim de bu. Çok özledim gerçekten. Fenerbahçe Stadı'na tekrar gelmeyi çok istiyordum zaten. Bunu da gerçekleştirdim. Tüm bunları organize eden Volkan Ballı'ya sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür etmek isterim ayrıca" sözlerini kullandı.

"Fenerbahçe çok büyük kulüp"

Fenerbahçe'nin kendisi için çok iyi bir tercih olduğunu ve Türkiye'ye gelince burada kendini Real Madrid'te gibi hissettiğini söyleyen Fransız yıldız "Ben Fenerbahçe'ye imzaladığımda Real Madrid'i hatırladım. Çünkü Real Madrid bütün İspanya'da çok büyük bir üne sahip. Daha önce bilmiyorumdum ve hayal edemiyordum ama Fenerbahçe için oynadığımda da nereye gidersek gidelim Fenerbahçe'nin ne kadar ünlü ve büyük bir kulüp olduğunu gördüm. Her yerde Fenerbahçe taraftarları vardı. Bunları bilmiyordum. Nereye gidersek gidelim taraftar bir kenera Fenerium bile vardı. Ve bu sadece Türkiye ile de sınırlı değildi. Avrupa'da da nereye gidersek gidelim Fenerbahçeliler vardı. Bu şekilde Fenerbahçe'nin çok çok büyük bir kulüp olduğunu anladım ve benim için çok iyi bir tercih olduğuna kanaat getirdim" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'a hayır dedim"

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra kendisine Galatasaray'dan teklif geldiğini itiraf eden Anelka "Benim evimde çok fazla forma yok fakat Fenerbahçe forması her zaman kesinlikle var. Çocuklarım da sık sık giyiyorlar. Yine ayrıldıktan sonra başka bir kulüp için de Türkiye'ye dönme şansım oldu ama ben net bir şekilde 'Hayır' dedim. Çünkü ben Türkiye'de Fenerbahçe dışında başka bir kulüpte oynayamazdım. O takım da Galatasaray'dı. Onlara hayır dedim. Çünkü eğer Fenerbahçe için oynadıysanız Galatasaray için oynamanız sizin için mümkün değildir" diye konuştu.

"Valbuena çok iyi oyuncu"

Fransız yıldız Türkiye'ye gelen Fransız futbolcular Mathieu Valbuena ve Bafetimbi Gomis'in buralarda çok başarılı olacağını ve Fenerbahçe'nin Hollandalı forveti Robin van Persie'nin de anlaşılması gerektiğini belirten Anelka sözlerini şöyle tamamladı: "Valbuena çok iyi bir oyuncu. Milli takımda oynarken de çok iyi bir oyuncuydu. Orada beraber de oynadık. Lyon ve Marsilya'da da çok iyi performansları oldu. Çok yaratıcı bir oyuncu ve çok asist yapabilir. Frikiklerden veya kendi çabasıyla goller atabilir. Ben çok beğeniyorum ve Fenerbahçe'ye çok yardımcı olacaktır. Bence taraftarlar onu şimdiden sevmiş durumda. Robin van Persie çok iyi bir oyuncu. Gerçekten çok çok iyi bir oyuncu. Ama onun oyununu anlamanız gerekiyor. O akıllı bir oyuncu. Onu anlayacak oyunculara ihtiyacı var. Mesela ben oynadığımda Alex vardı arkamda. Bana çok iyi paslar verebiliyordu. Valbuena da çok iyi bir oyuncu. O bu işi yapabilir. Ama tekrar ediyorum Van Persie çok iyi ve çok akıllı bir oyuncu. Vardar maçında onu izlerken dikkatimi çekti. O öyle bir forvet ki ceza sahası içinde bir top bile yeterli olur gol atması için. Ama bazen o bir topu ona vermeniz gerekiyor, o şansı yaratmanız gerekiyor. Biliyorsun futbol zor bir oyun. Beşiktaş iyi bir takım. Galatasaray Gomis, Belhanda gibi isimlerle çok daha iyi görünerek başladı. Onları zaten Fransa Ligi'nden çok iyi tanıyorum. Gomis ligin en iyi oyuncularındandı. Takımı Vardar maçında gördüm ve bu sezon onlar için zor olacak. Kesinlikle onlar kolay zamanlar beklemiyor"

YORUMLAR

  • 0 Yorum