Nihat Özdemir: ''11 yabancıya evet diyemem''

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yabancı kuralının değiştirilmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir: ''11 yabancıya evet diyemem''
12 Temmuz 2020 - 12:00

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 8 Temmuz’da yaptığı toplantıda, önümüzdeki 3 sezon ligde uygulanacak yabancı protokolünü açıkladı. Yapılan yeni düzenleme tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Ligde oynanan 31. hafta karşılaşmalarının ardından mikrofon başına geçen hemen bütün teknik adamlar, “Karar bize sorulmadan alındı. Yabancı yasağına karşıyız” gibi cümlelerle başlayan çok sert eleştirilerde bulundular. Konunun muhatabı TFF Başkanı Nihat Özdemir ise bu eleştirilere cevap verdi. Yeni yabancı kuralına ilişkin alınan kararların, görüşülüp, tartışıldıktan sonra alındığını, uzun vadede hem kulüplerin hem de Türk futbolunun çıkarına bir düzenleme yapıldığını vurguladı. İşte Akşam Gazetesi'ne konuşan Özdemir’in eleştirilere cevapları:

''Sahaya 11 yabancıyla çıkılmaz!''

"Teknik adamlar, yöneticiler çıkıp, ‘Bize sorulmadı’ diye konuşuyorlar. Bütün kulüplere bu konudaki görüşleri soruldu, hepsinin önerileri bizde var. Çoğunluğu 11 yabancı istiyor. Ben buna ‘Evet’ der miyim. Sahaya 11 yabancıyla çıkılmaz. Onun için böyle bir talebi uygulamamız mümkün değil. Kulüplerimiz alınan kararları eleştirebilirler ama bunu şimdiden ilan ettik ki projelerini ona göre yapsınlar, yol haritasını buna göre belirlesinler. Hem kulüplerin hem de Türk futbolunun geleceği için bunun daha doğru bir yol olduğunu düşünüyoruz. Görevde kaldığımız sürece de bunu kararlılıkla uygulayacağız."

''3 senelik proje sunduk ki herkes çeki düzen versin''

"İlk sene sözleşme sayısını düşürmedik. Gelecek sezon 12’ye düşürdük. Kulüplerin ellerindeki yabancılar nedeniyle, zorda kalmasını istemedik. Ama bundan sonra ona göre transfer yapsınlar. Artı yabancı transfer etmek zorunda değiller. Biz bu değişikle alt yapıyı hedef gösteriyoruz. Alt yapıya önem versinler. 3 senelik bir proje sunduk ki herkes kendine çeki düzen versin, toparlansın.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum