Nihat Özdemir'den Göztepe-Beşiktaş maçı açıklaması

TFF Başkanı Nihat Özdemir bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir'den Göztepe-Beşiktaş maçı açıklaması
06 Şubat 2020 - 11:35 - Güncelleme: 06 Şubat 2020 - 11:45

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamaları şöyle:

''İnanılmaz bir tartışma ortamı yaşıyoruz. Herkesin futbol ortamından bir şikayeti var ancak hiçbirisinin çözüm önerisi yok. 18 kulüp, TFF'den, hakemlerden ve kurullarımızdan şikayetçi. Sorumluluktan uzak söylemlerin Türk futboluna ne faydası olabilir? Biz futbolun tüm paydaşlarının federasyonuyuz.Haksız hukuksuz hiçbir iş yapmadık, hiç bir kulübü diğerlerinden ayırmadık. Her eleştiriyi sineye çektik, kendimizde hata aradık, bunları düzeltmeye çalıştık.''

''Hiçbir kulübü diğerinden ayırt etmedik''

"Bize tanınan yetki çerçevesinde ve atanmış kurullarımızla üzerimize düşeni yerine getirmeye çalıştık. Federasyon üzerimizden planlı bir şekilde yapılan çabaları da net olarak görmekteyiz. Kirli düzen, şaibe gibi sorumluluktan uzak söylemlerin Türk futboluna ne faydası olabilir? Biz, hiçbir kulübü diğerinden ayırt etmedik.''

''Türk futbolu için aldığımız kararlar devrim niteliğindedir''

Göreve gelir gelmez yayıncı krizini kucağımızda bulduk. Kulüplerin menfaatlerini maksimum koruyabilmek için seri olarak 14 toplantı gerçekleştirdik. Paris'te beIN SPORTS'un üst yönetimiyle bir araya geldik ve her iki tarafın haklarını koruyacak kararlar aldık. 2 Ağustos'ta beIN Sports ile sözleşme yeniledik. Kulüplerimizin 3 ay geciken ödemelerinin hepsini yaptık. Kulüplerimiz de o parayla transfer yaptı. %13'lük bir kayıp oldu ancak yayıncımızla istikrarlı işbirliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz.''

Özdemir, Şenol Güneş ve milli takımla ilgili ''Gurur duyduğumuz bir A Milli Takım'ımız var. Şenol hocamıza ve kadromuza güveniyoruz. Gidebileceğimiz en üst noktaya kadar gideceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''UEFA hayran kaldı''

''Süper Kupa Finali Vodafone Park'ta oynandı. Araştırmalara göre, Türkiye'ye 1 milyar TL'den fazla fayda sağlandı. UEFA hayran kaldı. Organizasyon gücümüzü, 30 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finaliyle göstereceğiz. Futbola başlama yaşını olabildiğince aşağıya çekmeyi planlıyoruz. Hedefimiz 129 bin 600 genci lisanslı sporcu yapmak."

Nihat Özdemir, ertelenen Yeni Malatyaspor - Trabzonspor maçıyla ilgili ''Elazığ ve Malatya'da bir deprem yaşadık. Önceliğimiz, oradaki vatandaşlarımızın güvenliği. Federasyon olarak maç ertelemek için herhangi bir kulüpten talepte bulunmaya gerek duymadık. Bölgedeki tüm kulüplerimizle görüştük, onlara geçmiş olsun dedik. Erteleme kararımızı da kamuoyuna bildirdik. Sonrasında yapılan açıklamalar, iddialar, tamamen bizim dışımızdadır.''açıklamasını yaptı.

''Sayın Cengiz'in açıklamalarını üzüntüyle izledim''

''Takım harcama limitlerinin 2 Eylül'de açıklanacağı herkes tarafından bilinmekteydi. 3 yıllık bir plan ortaya koyduk, 18 kulübün başkan ve yöneticileriyle toplantı yaptık. Ne hikmetse beraber yürürlüğe soktuğumuz talimatı eleştiri konusu yaptılar. Sayın Mustafa Cengiz'in son dönemde bazı sözleri oldu. Sayın Cengiz'in açıklamalarını üzüntüyle izledim. Hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz eleştirilerde bulundu. Israrla bazı kulüplere ayrıcalıklı davrandığımız söyleniyor. Sezon tamalanır, bilanço çıkar, kurul inceler ve karar verir. Yaptırım gerekiyorsa o ceza da bir sonraki sezon uygulanır. Şimdi çıkıp, "neden ceza uygulanmadı?" demek doğru değil. Kulüp Başkanları, bu tarz polemikler yaratarak TFF'yi taraftarlarının önüne atmasın. Sosyal medya üzerinden hareket ederek değil, talimatları okuyarak veya bundan anlayan arkadaşlara inceleterek bilgi sahibi olsunlar ve buna göre incelesinler."

Fenerbahçe açıklaması

"Ali Koç ve Semih Özsoy'un son dönemde federasyonunun kendilerine transfer yaptırmadığına yönelik eleştirileri oldu ama transfer yaptılar. Ancak bir transfere izin verebilecek bir transfer limiti ortaya çıktı. Transfer planlarına hiçbir zaman karışmadık, karışamayız. Kurul, Fenerbahçe'nin talebini kısmen kabul ederek 16 milyon TL'yi harcama limitine dahil edip, diğer talebini reddetmiştir. Biz eğer kulüplerimizi kurtarıyorsak UEFA'dan ceza almasın diye kurtarırız. Bunu herkes bilsin. Fenerbahçe'nin, transfer kayıt saatinin 18.00'den gece 24.00'e alınmasına dair bir talebi oldu. Kurulumuz bunu değerlendirdi ve uygun görmedi.''

''Her yerde herkesle görüşebilirim''

"Gelelim meşhur Zorlu görüşmesine. Ben TFF Başkanı olarak gerek Zorlu'da gerek başka yerde, her yerde herkesle görüşebilirim. Bunu bir mesele haline getirmek gereksizdir. Polemik konusu yapmak lüzumsuzdur. "Kamuoyunun gündemini böyle şeylerle meşgul edeceğimize, Türk futboluyla ilgili projelerin tartışılmasında fayda görüyorum"

VAR açıklaması

"18 takımımızın yarısı şampiyonluğa oynuyor. Böylesine rekabetçi ortamın keyfini yaşayıp daha fazla nasıl gelir elde ederiz diye proje üreteceğimize, hakem kararlarını ön plana çıkartıp futbolu sürekli tartışılan, senaryolar üretilen bir ortam haline getiriyoruz. Unutmayalım ki Riva'da VAR tesislerimizde Avrupalı hakemler gelip kamp yaptılar. Hepsi bu sistemi ve olanakları överken biz kendimiz bu sistemi beğenmiyor ve eleştiriyoruz. Riva'daki VAR sistemine yayıncı kuruluştan bütün görüntüler gelmekte. Yayıncı kuruluş ile konuşup kamera sayısını artırdık. VAR sistemi bir pozisyonu farklı kamera açılarından izler ve hakeme bilgi verir. Ofsayt çizgisi VAR odasından gelir."

Göztepe - Beşiktaş maçı açıklaması

"Göztepe - Beşiktaş maçıyla ilgili başvuru oldu. Gelen başvuruyu sadece MHK değerlendirir, biz karışmayız. Gençlerbirliği - Gaziantep FK maçı için da başvuru var. MHK inceliyor, IFAB'a da yazdılar. Bir karar verecekler." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum