Nihat Özdemir'den Mesut Özil cevabı; 'Umarım'

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Günaydın'a verdiği röportakında Mesut Özil transferiyle ilgili de görüşünü dile getirdi.

Nihat Özdemir'den Mesut Özil cevabı; 'Umarım'
25 Ocak 2021 - 12:30 - Güncelleme: 25 Ocak 2021 - 12:33
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir,  Günaydın'dan Tuba Kalçık'a verdiği röportajında önemli açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir, kulüplerin finansal sorunları ve puan silme konusu ve Fenerbahçe'nin yeni transferi Mesut Özil ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.

Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferinin sorulması üzerine Özdemir, ''Bu, çok büyük bir transfer. Sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da yankı uyandırdı. Ligimizin marka değeri açısından, dünyaca ünlü bir futbolcunun burada forma giyecek olması futbolumuza katkı sağlayacak. Mesut'a, siyasi sebeplerden dolayı ağır uygulamalarda bulunuldu. Milli takıma alınmadı, en son Arsenal'de kadroya alınmadı. Bu kadar yetenekli bir futbolcu, uzun süre futboldan uzaklaştırıldı. Mesut, çok başarılı bir futbolcu. Ümit ediyorum, kısa zamanda maç eksikliğini tamamlar, ligimizde'' ifadelerini kullandı.

'Dört büyüklerin borçları katlanarak artıyor. Bu sıkıntılı sürece nasıl bakıyorsunuz?' sorusunu da yanıtlayan Nihat Özdemir, ''Göreve gelince Takım Harcama Limitleri uygulamasını getirdik. İki sezondur uyguluyoruz. UEFA da bunu tavsiye ediyor ve uygulamalarımızı takdir ediyor. Limitlerini aşan kulüplere puan silmeye kadar giden yaptırımlar uyguluyoruz. Hangi takım olursa olsun... Burada tabii ki yeniden yapılandırma sürecinin içindeyiz. Bunu bankalar birliği ve kulüplerimizle görüşerek harcama limitleri oluşturduk. Burada amacımız kulüplerimizi mali bir disiplin altına almak'' dedi.

Nihat Özdemir'in Günaydın'a verdiği röportajın tamamına linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum