Nihat Özdemir'den şampiyonluk açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Görüyoruz ki liglerimizde 7-8 takım şampiyonluğa oynuyor. Lig tarihine bakın, böyle bir sezon yaşanmadı" dedi.

Nihat Özdemir'den şampiyonluk açıklaması
11 Şubat 2020 - 20:19

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, “Görüyoruz ki liglerimizde 7-8 takım şampiyonluğa oynuyor. Lig tarihine bakın, böyle bir sezon yaşanmadı. VAR sisteminin uygulanması, hiçbir ofsayt hatasının olmamasıyla bütün takımlar şampiyonluğa oynar hale geldi. Bundan herkesin mutlu olması gerekiyor” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) daveti üzerine Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen Kulüpler Birliği Vakfı Olağan Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Irkçılık konusunda hiçbir aykırılığa müsaade etmeyeceğiz"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bugün, Kulüpler Birliği üyelerini ağırladık. Onların yerleri müsait olmadığı için TFF de bu toplantıyı yapalım dedik. 17 kulübün iştirakiyle bunu gerçekleştirdik. Bu toplantıları sık sık yapma konusunda Türk futbolunun geleceği için hem fikir olduk. Sayın Sepil’in söylediği gibi Türkiye, dünyaya örnek gösteriliyor. Bugüne kadar hiçbir zaman ırkçılıkla ilgili bir olayı yaşamadık. Son haftada bu tip girişimler olduğunu gördük. Bizlerin bu konuda rahatsız olduğunu söyleyebilirim. Irkçılık konusunda hiçbir aykırılığa müsaade etmeyeceğiz. Gerekli olan cezaları da uygulamakta çekinmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Liglerimizde 7-8 takım şampiyonluğa oynuyor”

Süper Lig’de 7-8 takımın şampiyonluğa oynadığını ve bu durumdan dolayı mutlu olmaları gerektiğinin altını çizen Özdemir, “Hakemlerimiz Türkiye’nin futbol aleminde gündeme oturdular. Sayın Sepil’in isteği ve arzusuyla Zekeriya Alp, Oğuz Sarvan ve Barış Şimşek’in olduğu bir toplantıda bir araya getirdik. Barış Şimşek ve Oğuz Sarvan uygulamaları anlattı, önerileri dinledi. VAR uygulamalarında neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Yapılan işlemlerin, uygulamaların, hataların nasıl olduğunu uzun bir toplantıda gördük. 13 haftamız kaldı. Görüyoruz ki liglerimizde 7-8 takım şampiyonluğa oynuyor. Lig tarihine bakın, böyle bir sezon yaşanmadı. VAR sisteminin uygulanması, hiçbir ofsayt hatasının olmamasıyla bütün takımlar şampiyonluğa oynar hale geldi. Bundan herkesin mutlu olması gerekiyor” dedi.

“Kim hak edecekse şampiyon o olacaktır”

Kulüp Lisans Talimatnamesi hakkında da konuşan Başkan Özdemir, “Tabii ki eksiklerimiz ve hatalarımız olacak. Sezon sonunda bilançoların neticesinde cezaların neler olabileceğini ve bundan ödün vermeyeceğimizi ifade ettik. Üyelerin de görüşlerini aldık. Türk milleti açısından futbol çok önemlidir. Hepimiz rakibimize saygı duymalıyız. Kim hak edecekse şampiyon o olacaktır. Diğer herkesin de o şampiyona saygı göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum