Nihat Özdemir'den VAR ve hakem açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, beIN SPORTS ekranlarında birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir'den VAR ve hakem açıklaması
22 Mart 2021 - 01:43 - Güncelleme: 22 Mart 2021 - 09:46
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, beIN SPORTS'a verdiği özel röportajında birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir, VAR kararları, hakem eleştiriler ve seyircili maçlar hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

VAR konusuna dağinen Nihat Özdemir ''VAR'dan çok memnunuz. Sahada maçı idare eden hakem de, VAR'daki de insan, hata yapabilirler. Bizim isteğimiz, eğer bir hata olacaksa bunu en aza indirgemek. Hawk-Eye, Türkiye'den önemli kişileri seçip, kimlik bilgileri üzerinden her türlü araştırmaları da yaparak bize geldi, bu kişileri eğitti, sınava sokturdu, lisans aldırdı ve göreve getirdi. Operatör arkadaşın VAR çizgisinin çizilmesindeki dahli % 0'dır. Kararı veren, hakemdir'' ifadelerini kullandı.

Maçların seyircili oynanma ihtimali hakkında da konuşan Özdemir ''Biz bu yolda sadece federasyon olarak bir karar alıp yürüyemiyoruz. Sağlık Kurulu ve onun içinde de salgın bölümü var. Onların kararları çok önemli. Sağlık Bakanlığı ile temas halindeyiz. Bugünkü tabloya baktığımızda kırmızı olan Karadeniz Bölgesi var. Bunun yanında İstanbul var. Herhangi bir şekilde seyircili oynatmayı kolay görmüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile de yaptığımız istişarelerde maçları 1 Nisan'a kadar seyircisiz oynatma kararımız devam edecek. 1 Nisan tarihinde Sağlık Bakanımız ile bir görüşme yapacağız'' dedi.

''Seyircili bir Şampiyonlar Ligi finali''

Şampiyonlar Ligi finalinin seyircili olmasını çok istediğini söyleyen Nihat Özdemir ''Ama bir şeyi çok istiyorum: 29 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi finalini seyircili oynatmak. UEFA da bunu çok istiyor'' dedi.

''Hakemler hakkında konuşmasalar...''

Nihat Özdemir, Güntekin Onay'ın 'Elinizde sihirli bir değnek olsa, Türk futbolunda neyi değiştirmek isterdiniz' sorusuna ''Maçlardan sonra yöneticilerin ve teknik direktörlerin hakem konusunda konuşmamaları... Eğer bunu yaparlarsa Türk futbolu, hakemlik sistemi, VAR sistemi daha ileriye gidecektir. Biz sosyal medyada ne yazılıyor diye bakmıyoruz. Biz doğruyu yapmaya çalışıyoruz'' yanıtını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum