Nihat Özdemir TFF Başkanlığı için tek aday

Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut Yönetim'de başkan vekilliği görevini yürüten Nihat Özdemir, seçime tek aday olarak giriyor.

Nihat Özdemir TFF Başkanlığı için tek aday
01 Haziran 2019 - 12:56 - Güncelleme: 01 Haziran 2019 - 13:40

Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut Yönetim'de başkan vekilliği görevini yürüten Nihat Özdemir, seçime tek aday olarak giriyor.

Bugün genel kurulda, denetleme kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından, bir önceki yönetimin mali ve idari açıdan ibrası için oylama yapılacak. Genel Kurul'un son bölümünde ise başkan adayları konuşmalarını yapacak ve başkanlık seçimi gerçekleştirilecek.

Hüsnü Güreli'den teşekkür

Açılış konuşması yapan Hüsnü Güreli, "Şampiyon olan tüm kulüplerimizi kutluyorum, gençlere şans veren kulüplere de teşekkür ediyorum. Her ülkede 'VAR' sistemine geçildiğinde yaşanan sıkıntılar bizde de yaşandı. Gururumuz Cüneyt Çakır ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Milli takım için Türkiye'nin en iyi antrenörlerinden Şenol Güneş ile anlaştık. EURO 2020'ye katılacağımıza inanıyoruz. UEFA ile yapılan çalışmalar, kulüplerimizin mali açıdan yapılanmasında etkili oldu. Geçtiğimiz 4 yıllık dönemde Türk Futbolu'nda cidi hizmetler veren Yıldırım Demirören'e ve yönetim kuruluna teşekkür ederim" dedi.

Kasapoğlu: Ajax modeline gıpta ile bakıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Futbol adına başarının sadece yetmediği strateji, pazarlama gibi süreçleri hep birlikte yaşıyoruz. Tüm dünya futbolu artık endüstri olarak adlandırıyor. Bugün Türkiye başta UEFA olmak üzere uluslararası anlamda organizasyonlar bakımından kabul görüyorsa burada tesisleşme çabasını görmezden gelemeyiz. Biz güçlü Türkiye'nin potansiyelini bilen ve bu doğrultuda çalışan bir aileyiz. Hepimiz Ajax'ın koyduğu altyapı modeline gıpta ile bakıyoruz. Ne yazık ki bu konuda çok fazla altyapıya önem vermiş kulübümüzü göremiyoruz." sözlerini sarf etti.

Ali Koç: Acil sorunlar var

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Olağan Genel Kurulu konuştu. Koç, "Göreve geldiğimizden beri Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılara değindik. Gönül isterdi ki, Türk futbolunun ne kadar fazla futbolcu yetiştirdiği futbolculardan bahsedelim. Avrupa'yla aramız açılıyor. İçinde bulunduğumuz durum iyi değil, yaşlı bir lige sahibiz, mali açıdan zor durumdayız.

Evet deniz bitti. Bunu nasıl çözeriz bilmiyorum. Türk futbolunun acil sorunları var. Mali açıdan zor durumdayız. Yöneticiler de kurullarda iyi yönetemedi. Bu durumdan hepimiz sorumluyuz.

Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Yeter ki Türk futboluna katma değer sağlayacak insanlar, zihniyetler olsun. Biz yönetim kuruluna bir kişi bile önermedik. Sadece zihniyet değişsin istedik. Sayın Nihat Özdemir'e çok inanıyoruz. Başarılar diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Seçimlere tek aday olarak giren Nihat Özdemir ise şu konuşmayı yaptı:

"Yıldırım Demirören ile başlayan projelere devam etmek ve yenilerini ekleyip Türk futbolunu ileriye taşımak için huzurunuzdayım. 4 yıl boyunca Türk futbolunu yönetmeye talibim. Tüm enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum."

"Yönetim Kurulu üyeleri hiçbir şekilde günlük işlere karışmayacak. Bunlar profesyonel arkadaşlar tarafından yürütülecektir. 5 büyük futbol ülkesinin çalışmalarını yakından araştırmak istiyoruz. Bir komite ile yakından inceleyeceğiz."

Nihat Özdemir'in listesi şu şekilde;

Nihat Özdemir, Servet Yardımcı, Mehmet Baykan

Muzaffet Nasıroğlu, Hamit Altıntop, Selim Soydan

Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, Mustafa Hacı Kerimoğlu

Alkın Kalkavan, Erdal Bahçıvan, Mustafa Çağlar

Hasan Akıncıoğlu, Nuri Akın, Yılmaz Büyükaydın

TFF Başkan Vekili'ydi

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Özdemir, uzun yıllar Fenerbahçe asbaşkanlığı görevini yürüttükten sonra TFF Başkan Vekili sorumluluğunu üstlendi. Türkiye’nin en zengin iş insanlarından biri olan Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya geldi. Evli ve 2 çocuk babası olan 69 yaşındaki Özdemir, sanayi, turizm ve inşaat alanlarında ülkeye katkılar sağlamıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum