Noel Baba'nın takımı FC Santa Claus

Sizleri Noel Baba'nın takımı olarak adını duyuran ve Onursal Başkanı gerçekten de Noel Baba olan bir futbol takımı ile tanıştırıyoruz: FC Santa Claus...

Noel Baba'nın takımı FC Santa Claus
31 Aralık 2020 - 03:38
FUTBOO | Jingle bells, jingle bells, jingle all the way... Her yılbaşı bu şarkı sözleri akıllara gelir. Kimimiz sözleri sallasa da melodi aklınıza gelmiştir zaten. Yılbaşı demişken Noel Baba'yı da unutmamak gerek. Her ne kadar bacadan hediye atmasa da hafızamızda hep hediye gönderen tatlı amca olarak kaldı kendisi. Peki, Noel Baba'nın futbol takımı var desek?

Evet yanlış duymadınız. Finlandiya'nın Rovaniemi şehrinde kurulan FC Santa Claus, veya uzun haliyle Football Club of Santa Claus, onursal başkanı Noel Baba olan bir futbol kulübü. 

Finlandiya alt liglerinde mücadele eden takım, ilk olarak 1992 yılında FC Santa Claus Rovaniemi ismiyle kuruldu. Kulüp finansal olarak battıktan sonra aynı yıl FC Santa Claus Arctic Circle ismiyle tekrar hayata döndü. 

En büyük başarıları 3. Lig

Maçlarını 4 bin kapasiteli Keskuskentta Stadyumu'nda oynayan FC Santa Claus'un en büyük başarısı 3. Lig'de oynamak oldu. 2010'da 2. Lig'e yükselmeye çok yaklaşmışlardı ama play-off maçlarını kaybetmişlerdi. Şu anda ise 5. Lig'de mücadele ediyorlar.

Tüm dünyadan mektup alıyorlar, çocuklara yardım ediyorlar

FC Santa Claus, kulüp rengini ise Noel Baba'nın kıyafetlerinin rengi olan kırmızı ve beyazdan alıyor. Dünyanın birçok yerinden Noel Baba'ya gelen mektuplar alıyorlar. Dünya çapında bir popülerite kazanan kulüp, UNICEF ile işbirliği halinde olup yardıma ihtiyacı olan çocuklar için organizasyonlar düzenliyor. Hatta bir keresinde yardım amaçlı olarak Premier League ekibi Crystal Palace ile maç yapmışlardı.

''Burada her gün Noel!''

Kulübü yöneten kişi Ralf Wunderlich, BBC Sport'a verdiği bir röportajda, FC Santa Claus için ''Burada her gün Noel! Eğer Noel ruhunu seviyorsanız burası tam size göre. Tüm yıl pozitif duygular içindeyiz ve her gün Noel'i yaşıyoruz. Tabii ki Noel Baba, kulübün başında değil. Ancak saha içinde herkes bu kulübü onun yönettiğini biliyor.'' sözlerini kullanıyor. 

Futbol olarak başarılı olamasalar da yaptıkları şey ile dünyada tek olma özelliği taşıyorlar. Onlar, Noel Baba'nın takımı. 'Jingle bells, jingle bells, jingle all the way' diyerek maçlara başlıyorlar ve başarı aslında ikinci planda. Öncelik mutlu olmak, pozitif duygular beslemek ve en önemlisi Noel ruhunu yansıtmak! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum