Ofsayt kuralında tarihi değişiklik yolda

FIFA, son bir sene boyunca ofsayt kararlarının geç çalınması nedeniyle oluşan sakatlıkların ve oyunun çok durmasının önüne geçebilmek için adım attı.

Ofsayt kuralında tarihi değişiklik yolda
17 Mart 2021 - 17:48 - Güncelleme: 17 Mart 2021 - 18:41
Fernando Muslera nasıl sakatlandı? Veya Virgil van Dijk? Son olarak ise Rui Patricio... Hepsi de ofsayt olan pozisyonlarda ofsayt kararı geç verildiği için sakatlandılar. FIFA, bu sakatlıkların daha çok yaşanmaması ve oyunun daha fazla durmaması için devrim niteliğinde kararlar alma aşamasında.

Daily Mail'in haberine göre FIFA, tıpkı gol çizgisi teknolojisinde olduğu gibi ofsayt çizgisi teknolojisini hayata geçirmek istiyor. Buna göre VAR çizgileri yardımıyla kimin ofsayt olup olmadığı belirlenecek ve oyuncu eğer ofsaytsa ofsayt kararları bilgisayar tarafından 'yarı otomatik' alınacak. 

Ofsayt bayrağı için artık atağın sonlanması beklenmeyecek

İngiliz Sportsmail'e konuşan bir yetkili ise yardımcı hakemlerin bayraklarını kaldırmadaki gecikmelerden dolayı haksız bir şekilde eleştirildiklerini düşündüklerini söyledi. 

FIFA'nun gerçekleştirmeyi düşündüğü bu değişiklik olursa yardımcı hakemler artık ofsayt için atağın bitmesini beklemeyecek. Futbolcular da gollerin ardından 'Acaba ofsayt mı?' diye düşünmeden sevinebilecek. 

FIFA'nın teknoloji ile ofsaytı anında belirleme projesinin en erken 2022 yılında yapılması bekleniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum