Okan Buruk, Süper Lig'de tarihe geçiyor

Teknik direktörlük kariyerinde basamakları yavaş yavaş çıkan Okan Buruk, Başakşehir ile şampiyon olmaya hazırlanıyor.

Okan Buruk, Süper Lig'de tarihe geçiyor
15 Temmuz 2020 - 03:02 - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 - 07:55

FUTBOO | 2011 yılının Kasım ayında A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, yardımcı antrenör olarak görevi Okan Buruk'a vermişti. Okan Buruk, şimdi 9 sene önce yardımcılığını yaptığı Abdullah Avcı'nın sonuna kadar gelip de başaramadığını başarıp Başakşehir ile şampiyonluk yaşamaya çok yakın. 

Galatasaray'ın unutulmaz UEFA Kupası ve Süper Kupası kazanan kadrosunun değişilmezleri arasında yer alan Okan Buruk, ardından Inter, Beşiktaş, tekrar Galatasaray ve son olarak o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımlarının formalarını giydikten sonra futbolculuk kariyerini sonlandırdı. Kariyeri başarılarla dolu olan Okan Buruk, şimdi de aynı başarıları teknik direktör olarak kazanıyor.

Teknik direktörlük kariyeri pek de parlak başlamadı

Tabii Okan Buruk'un buralara gelmesi çok kolay olmadı. Avcı'nın istifası sonrası milli takımdaki görevinden ayrıldı. İlk teknik direktörlük deneyimi de başarılı olmadı. Elazığspor ile teknik direktörlük kariyerine başlayan Buruk, takımının küme düşmesinin ardından istifa etti. Ardından Gaziantepspor ile bir sezon geçiren Okan Buruk, 11 maçlık Sivasspor, yarım sezonluk Göztepe maceraları yaşadı. 

Akhisarspor ile tarih yazdı!

Çıkışını ise Akhisarspor'da gösterdi. Mütevazi kadrosuyla Akhisarspor'u Türkiye Kupası'nda şampiyon yapan genç teknik direktör, finalde Fenerbahçe'yi mağlup edip Akhisarspor'a tarihinin en büyük başarısını gösterdi. Oynattığı futbolla da beğeni toplayan Buruk, 9 sene önce yardımcılığını yaptığı Abdullah Avcı yerine Başakşehir'in başına geçti. 


Hem Türkiye hem Avrupa'da lider!

Başakşehir'deki ilk sezonunda 2'ye yakın puan ortalaması tutturan Okan Buruk, Boz Baykuşlar ile şampiyon olup Süper Lig tarihinin 6. şampiyonu olmaya artık çok yakın. Başarısını sadece Türkiye sınırları içinde değil Avrupa'da da kanıtladı. Roma ve Borussia Mönchengladbach'ın bulunduğu Avrupa Ligi grubundan çıkmayı başardı. Hem de o zaman Bundesliga'da lider olan Mönchengladbach'ı mağlup ederek bunu başardı! İki güçlü takımın bulunduğu gruptan takımını lider çıkarttı. Son 16 turunda da Kopenhag'ı 1-0 mağlup eden Başakşehir, Danimarka temsilcisini de geçerse çeyrek finalde Manchester United ile karşılaşacak. 

Henüz 46 yaşında, geleceğe damga vurabilir!

Galatasaray ile sayısız kupa kaldıran, Inter ile İtalya tecrübesi yaşayan Okan Buruk, gerek yurt içi, yurt dışı tecrübesi gerekse de oynattığı futbol ile önümüzdeki günlere de damga vuracağa benziyor... 46 yaşındaki teknik direktör, bu sene kendisine yöneltilen 'Şampiyonluk baskısı var mı?' sorularına 'Galatasaray ile bunu çok yaşadım, tecrübem var' cevabını veriyordu. Kim bilir, belki Galatasaray ile de yolları tekrar kesişir. Belki de Fatih Terim'den sonra Avrupa'da büyük bir takımı çalıştırabilecek ilk teknik direktör olabilir...

YORUMLAR

  • 0 Yorum