Okan Buruk ustalarını geride bıraktı

Galatasaray tecrübeli teknik adam yönetiminde üst üste 11 resmi maçını da kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Okan Buruk ustalarını geride bıraktı
19 Ocak 2023 - 11:42 - Güncelleme: 19 Ocak 2023 - 11:48
Süper Lig’in ilk yarısını 8’de 8 yaparak en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde zirvede tamamlayan Galatasaray kupada oynadığı 3 maçtan da zaferle ayrılırken oynadığı son 11 resmi karşılaşmanın tamamını kazanarak müthiş bir başarıya imza attı. Okan Buruk yönetiminde hem Spor Toto Süper Lig’de hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda durdurulamayan sarı kırmızılı takım son 35 yıldaki en iyi galibiyet serisine ulaştı.

Denizli 1988'e damga vurmuştu

1987-88 sezonunda Galatasaray 23 karşılaşmalık bir yenilmezlik serisi (17 galibiyet, 6 beraberlik) yakalayıp en yakın rakibi Beşiktaş’a 12 puan fark atarak 90 puanla ligde şampiyon olmuştu.

Sadece Hamzaoğlu ile çalışmadı

Sonrasında Karl Heinz Feldkamp, Reiner Hollmann, Fatih Terim, Mircea Lucescu, Eric Gerets, Cevat Güler, Hamza Hamzaoğlu gibi Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan teknik adamlardan hiçbiri Okan Buruk’un bu sezon imza attığı performansa ulaşamadı. Futbolculuğu döneminde Hamzaoğlu dışında sarı kırmızılılara son 30 yılda şampiyonluk yaşatan teknik adamların tamamıyla çalışan Buruk hem kulübün efsanelerini hem de ustalarını geride bırakmış oldu. (Hürriet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum