Onyekuru'dan Galatasaray'a destek

Galatasaray'ın İstanbul'a getirdiği Oghenekaro Etebo'nun transferinde perde arkasında yaşananlar ortaya çıktı.

Onyekuru'dan Galatasaray'a destek
09 Eylül 2020 - 10:46 - Güncelleme: 09 Eylül 2020 - 10:48
Galatasaray'ın sessiz sedasız İstanbul'a getirdiği ve dün Covid-19 testinden geçirdiği Stoke City'li Oghenekaro Etebo transferinin perde arkası ortaya çıktı. 

Etobo, Galatasaray'dan teklif aldıktan sonra vatandaşı Henry Onyekuru ile bir görüşme gerçekleştirdi ve Onyekuru, Etobo'ya 'Hiç düşünmeden git' tavsiyesi verdi.

İşte Etobo'nun Galatasaray'a transferinin perde arkasında yaşananlar;

1- Lemina ve Seri'yi tekrar kiralamayı başaramayan sarı-kırmızılıların imdadına son dönemde en çok iş yaptıkları menajer William D'Avila yetişti ve Stoke City'deki oyuncusu Etebo'nun transferini bedavaya bitirdi. 24 yaşındaki Nijeryalı 8 numara için kiralama ücreti ödemeyecek olan Galatasaray sözleşmeye 3.5 milyon Euro satın alma opsiyonu koyacak.

2- Geçen sezonu İspanya'da geçiren Etebo'yu Getafe tekrar kiralamaya çalıştı. Premier Lig ekibi Burnley de resmi teklif yaptı ancak 1995 doğumlu orta saha oyuncusu "Her maçı kazanmak için sahaya çıkan, şampiyonluk hedefleyen bir takımda oynamak istiyorum. Avrupa kupalarında kendimi gösterme fırsatını kaçıramam'' diyerek Galatasaray'ı seçti.

3- Transfer sürecinde ayrıca eski dost devreye girdi… Henry Onyekuru, vatandaşı Etebo'ya "Hiç düşünmeden Galatasaray'a gitmelisin" tavsiyesinde bulundu.

4- Geçen sezon sonunda sakatlık yaşayan ve 29 Haziran'dan beri sahaya çıkamayan Nijeryalı oyuncunun transferi, kapsamlı uygulanacak olan sağlık testlerini geçerse resmiyet kazanacak.

Odasında karantinada

Covid-19 testinden geçen Etebo, otelinde karantina altında. Test sonucunun negatif olması halinde bugün sağlık kontrolünden geçecek ve yarın idmana çıkacak. (Sabah / Mehmet Özcan)

YORUMLAR

  • 0 Yorum