Onyekuru için kademeli teklif

Fatih Terim'in performansını ve potansiyelini bildiği Onyekuru'da ısrar etmesi üzerine Galatasaray Yönetimi, AS Monaco'ya teklifini iletti.

Onyekuru için kademeli teklif
02 Ocak 2021 - 01:39
Takımının özellikle hücum bölgesinde daha etkili olması adına hızlı bir kanat oyuncusu isteyen Fatih Terim'in üzerinde durduğu isim Henry Onyekuru oldu.

Tecrübeli teknik adamın Onyekuru'da ısrar etmesinin nedenlerinin başında daha önce birlikte çalıştığı oyuncunun performansını ve potansiyelini bilmesi... Fatih Terim, geçen sezon sonunda yaşananlar nedeniyle bu oyuncuya çekimser bakan yönetimi, ikna etti.

Bunun üzerine Galatasaraylı yöneticiler, Monaco Kulübü’ne resmi teklifini sundu. Onyekuru’yu elinden çıkarmak isteyen ve kiralama formülüne kesinlikle ‘Hayır’ diyen Fransızlar, Galatasaray’dan ilk olarak 9.5 milyon euro bonservis bedeli talep etmiş ve görüşmeler sonrasında 7.5 milyon euro’ya kadar inmişti. Bu rakamı yüksek bulan Galatasaray, FFP kriterlerinin de etkisi ile ‘zorunlu satın alma opsiyonu’ maddesi ile bu transferi çözmek için masaya oturdu.

Galatasaray'ın Onyekuru için teklifi

Görüşmelerde Galatasaray, Henry Onyekuru için Monaco’ya ‘6 aylık bedelsiz kiralama + 5 milyon euro teklif etti. Bu teklifi göre sarı kırmızılı kulüp gelecek 6 ay için Fransız ekibine kiralama bedeli ödemeyip sezon sonunda bonservis bedeli olarak 5 milyon euro transfer edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum