Onyekuru'nun sözleşme detayları

Bir kez daha Galatasaray'a gelmek için gün sayan Henry Onyekuru'nun sözleşme detayları da belli olmaya başladı.

Onyekuru'nun sözleşme detayları
10 Ocak 2021 - 10:53
Galatasaray, Monaco'dan Onyekuru'yu yeniden transfer etti. Sarı-Kırmızılılar, Nijeryalı oyuncu için Monaco'ya 750 bin euro kiralama bedeli ödeyecek. 650 bin euro alacak olan Onyekuru'nun satın alma bedeli ise 4 milyon euro olacak.

Henry Onyekuru yuvasına döndü. Monaco'nun hocası Niko Kovac'ın 'Ayrılmak istiyor' şeklindeki açıklamasından sonra yıldız futbolcuyla ilgili olarak Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de 'Takımda görmek isterim' açıklaması yapmıştı. Bunun üzerine harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, geçen sezon sonunda istemeyerek de olsa Galatasaray'dan erken ayrılmak zorunda kalan Nijeryalı futbolcu ve Monoca ile yeniden anlaşma sağlandı.

10 bagaj ile İstanbul'a geldi

Dün de sürpriz bir gelişme yaşandı ve Henry Onyekuru, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle sabah saatlerinde Nijerya'nın başkenti Lagos'tan İstanbul'a geldi, daha sonra da aktarmalı olarak Fransa'nın Nice şehrine uçtu. Ailesini, İstanbul'da bırakan yıldız futbolcunun beraberlerinde 10 bagajının bulunması dikkat çekti. Onyekuru'nun Monaco ile küçük detayları halletmek için Fransa'ya gittiği ve bir iki gün içinde onun da yeniden İstanbul'a geleceği ifade edildi.

Satın alma opsiyonlu kiralama

Henry Onyekuru için Monaco'ya 750 bin euro kiralama bedeli, kendisine ise geçen sezon olduğu gibi 650 bin euro maaş ödeyecek. Yarım sezonluğuna gelecek olan 23 yaşındaki futbolcunun sözleşmesine 1 yıl da opsiyon konulması bekleniyor. 23 yaşındaki futbolcunun satın alma bedeli ise 4 milyon euro olacak.

56 maçta Galatasaray formasını giyen başarılı futbolcu, 17 gol, 8 asistlik performans sergilemişti. Özellikle önceki sezon kazanılan şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuştu. (Fotomaç)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum