Orman: Ligin en büyük favorisiyiz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımın Marbella Stadı'nda Real Valladolid ile yaptığı hazırlık maçının devre arasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başarılı yönetici, Burak Yılmaz'dan Negredo'ya, Lens'ten Demba Ba'ya birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Orman: Ligin en büyük favorisiyiz
26 Temmuz 2017 - 00:15

Transfer döneminin sürdüğünü ve kriterlerine göre kadroya takviye yapacaklarını, kulüp olarak son sezonlarda aynı yöntemle hareket ettiklerini belirten Fikret Orman, “Transferde önümüzde bir süreç var. Bütün ekibimiz çalışıyor. Bizim için en önemli kriter, oyuncuların hem takıma uyum sağlaması hem de mali kriterleridir” diye konuştu. 


“NEGREDO DA ONLARDAN BİRİ”

Siyah-beyazlı kulüple adın anılan İspanyol yıldız Alvaro Negredo konusunda açıklamalar yapan başkan Orman, “Kaç senedir transfer aynı şekilde gidiyor. Son süreçlerde biraz daha hızlanıyoruz. Aynı şekilde devam edecek. Beşiktaş hiç kimseyi almasa bile ligin en büyük favorisidir. Mevkiler var, isimler geçiyor. Negredo da onlardan biri. Bir kurumun bütün sorumluluğu bizim omuzlarımızda. Futbol yöneticiliği, duygusallığı kaldıran bir şey değil, taraftarlık öyle” dedi. 

“9 NUMARA İSTİYORUZ”

Transferde hamle yapmayı istedikleri mevkiler bulunduğunu belirten Beşiktaş Başkanı, “9 numarada hamle yapmak istiyoruz. Gökhan Töre'nin sakatlanması şanssızlık oldu. Belki kanatta transfer yapacağız. Hazırlık dönemiyle beraber stoper de düşünülebilecek bir şey” ifadelerini kullandı. 


“LENS GÜNDEMİMİZDE DEĞİL”

Jeremain Lens'e konusuna da değinen Fikret Orman, “İyi futbolcu ama bizim şu anda gündemimizde değil. Fenerbahçe ile rekabet yaratmak istemek için gündeme taşıyorlar. Tabii ki alternatiflerimiz var” şeklinde konuştu.

“HEPSİ KALİTELİ”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Pedro Franco, Denys Boyko ve Milosevic'in durumlarının ne olacağı yönündeki soruya, “Hepsi kaliteli oyuncular, forma şansı bulamazlarsa kiraya vereceğiz. Teklifler geliyor, bakıyoruz. Kurum menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edeceğiz. Çok ahlaklı oyuncular ama netice itibarıyla bu ticari ilişki, bakacağız” cevabını verdi. 


“HİSSİ OLMAZ”

Avrupa kulüplerinin zaman zaman gündemine gelen kaptan Oğuzhan Özyakup'un haklarının tamamen Beşiktaş'a geçmesinin hatırlatılması üzerine başkan Orman, “Oğuzhan bu takımın kaptanı. Kaptanlık yaptığı takımda dünyanın en büyük oyuncuları oynuyor. O şans fazla gelmez. Hangi oyuncu olursa olsun hissi düşünmeyiz” yorumunda bulundu.

“FORMA BULMAK ZOR”

Orkan Çınar'ın transferinin ardından Türkiye'den başka oyuncunun alınıp alınmayacağı sorusuna başarılı yönetici, “Türkiye'den Orkan'ı aldık. Büyük bir yetenek. Alıp kiraya vereceğimiz oyuncular olabilir. Beşiktaş'ta forma bulmak çok zor, çok önemli oyuncular var ama forma şansı bulamıyorlar. Genç oyuncunun gelip Beşiktaş'ta forma alması çok zor. Alıp bir iki seneye hazırlanması için kiralık verebiliriz” diye cevap verdi. 


“HERKES HADDİNİ BİLECEK”

Burak Yılmaz'ın gündeme gelip gelmeyeceği konusunda da açıklamalar yapan Fikret Orman, “Babası bizim ağabeyimizdir. Burak Beşiktaşlı, Beşiktaş'ta top oynadı. Beşiktaş'a karşı terbiyesizlik yapıp gitmedi. Beşiktaş aldı, oynatmadı ve takasta kullandı. Bir maçta istenmeyen durum oldu. Beşiktaş'ı taraftar yönetmiyor, Beşiktaş'ı biz yönetiyoruz. Taraftarların fikirleri önemli mi, tabii ki önemli. Taraftarları kale almayacak şekilde zaten hareket etmeyiz. Taraftar istiyor diye de bir hareket yapmayız. Herkes haddini bilsin, herkes işine baksın. Biz işimizi yapıyoruz, herkes de işini yapsın” ifadesini kullandı. 


“DEMBA BA’YA KAPIMIZ AÇIK”

Eski futbolcuları Demba Ba'ya da kapılarının her zaman açık olduğunu belirten siyah-beyazlı kulübün başkanı, “Beşiktaş tarihinde sembol olan oyunculardan biri, sevdiğimiz bir oyuncumuz. Bildiğim kadarıyla orada 1,5 senelik kontratı var. Onun netleşmesi lazım. Her zaman Beşiktaş'ın kapısı ona açık. Ne zaman olsa gelir” dedi. 

“TRABZON DA ŞAMPİYON OLMALI”

Ligdeki rakiplerini değerlendiren Fikret Orman, “Fenerbahçe ve Galatasaray her zaman Beşiktaş'ın rakibidir. Trazonspor da bu sene çok istiyor. Rekabetin artması açısından Trabzon'un iyi sezon geçirmesini istiyorum. Biz her sene şampiyon olmak istiyoruz ama Trabzon da şampiyon olmalı. Uzun zaman oldu. Başakşehir'in iyi kadrosu vardı, iyi takviyeler yaptılar. Herkes en iyisini yapmak için uğraşıyor” diyerek sözlerine noktayı koydu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum