Oyun kurucu van Persie

Fenerbahçe'de Robin van Persie sevinci yaşanıyor

Oyun kurucu van Persie
14 Ekim 2016 - 09:00

Fenerbahçe'de Robin van Persie sevinci yaşanıyor...

Hollandalı yıldız Robin van Persie, son haftalardaki idman performansıyla yeniden ilk 11'de oynama şansını yakalamasının ardından, hocası Dick Advocaat'ın da elini güçlendirdi. Aytemiz Alanyaspor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olan Ozan Tufan ve Jeremain Lens'in yokluğunda, Robin van Persie'nin banko sahaya çıkma ihtimali bir hayli yükseldi.

Ozan Tufan'ın beklenmedik sakatlığı sonrası saha içindeki şablonu da değiştirecek olan Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik adamı Dick Advocaat, B planını vatandaşı üzerine kurmaya başladı.

ADVOCT DERSİNİ ÇALIŞTI

Orta alanda Mehmet Topal geride, Ozan Tufan ve Josef de Souza ise önde oynayarak daha önceki maçlarda bir üçgen oluşturuyordu. Bu tabloda Josef ve Ozan Tufan pres yaparak top çalıyor, onlardan seken topları da Mehmet Topal topluyordu.

Şimdi Dick Advocaat iki ayrı sistem üzerine çalışıyor. İlk plana göre aynı şablon devam edecek ve Van Persie, Ozan'ın yerine monte edilerek görev yapacak, oyun kurucu rolünü üstlenecek.

Böyle bir durumda sol kanatta Moussa Sow'un yerine Volkan Şen, sağ kanatta da Lens'in yerine Alper Potuk şans bulacak. Advocaat'ın elindeki planlardan biri şimdilik bu.

BİR İHTİMAL DAHA VAR...

Fenerbahçe'nin teknik adamı Dick Advocaat'ın kafasında bir plan daha var. Bu sezon hiç kullanmadığı Aatif'ın performansının artması da Advocaat'ın kafasında değişik bir şekil oluşmasına neden oldu.

Sivasspor'daki performansına yaklaşan ve her geçen gün idmanlarda gayretli görünüp, fizik gücüyle dikkat çeken Faslı oyuncu Advocaat'ın planları arasına girmiş durumda. Bu planı da göz ardı etmeyen Advocaat, kesin kararını maç günü verecek. Ancak, Robin van Persie'nin yeni bir rolle, Alanyaspor maçında boy gösterme ihtimali şu an için daha yüksek ihtimal.  

: Hürriyet

FERNANDAO'YA HIRSIZ ŞOKU