Ozan Tufan'a yol gözüktü

Geldiği günden beri beklentilerin uzağında kalan Ozan Tufan için tehlike çanları çalıyor.

Ozan Tufan'a yol gözüktü
28 Mayıs 2017 - 15:42 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 15:52

Genç bir oyuncuya göre sayısız şans bulan Ozan Tufan, üstüne koyamadığı performansı ve bekleneni verememesiyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Bursaspor’dan büyük umutlarla transfer edilen profesyonel olmadan önceki zamanlarda edindiği başarılarla iyi bir CV’ye sahip olan Ozan, bu grafiğini devam ettiremedi.

Bursaspor’da geçirdiği başarılı sezonun ardından Fenerbahçe’ye imza atan genç oyuncu, kilo, saç, antrenman, performans konusunda ağır eleştirilerin hedefi oldu.

ÖNCE MEVKİSİNİ

Fenerbahçe’de geçen sezon Pereira’nın birçok karşılaşmada şans tanıdığı genç isim, ortalama bir grafik çizmiş, gelişim göstereceği beklenmişti. Bu sezon Pereira ile kamp dönemi geçiren Ozan Tufan, fazla kilolarıyla dikkat çekti.

Sezon başında Advocaat’ın takıma katılmasıyla birlikte iyi bir uyum yakalayan Ozan, bu uyumu 2-3 haftanın sonunda kaybetti. Orta sahada Mehmet Topal ve Josef’i zorlamayan genç oyuncu kulübede oturmaya alıştı.

İlk sezonundan daha çok süre alan Ozan Tufan, ilk önce asıl mevkii olan orta sahayı kaybetti. Daha sonrasında sağ bek krizinde çözüm olarak Ozan’ın sağ bekte oynaması kararlaştırıldı. Antalyaspor’a karşı sağ bekte görev yapan Ozan Tufan, beklentilerin çok altında kaldı. Orta sahada istenilen seviyeyi sergileyemeyen Ozan, sağ bekte de alternatif olamadı.

Sağ bek için uygun olmadığını kanıtlayan Ozan Tufan, 2020’ye kadar Fenerbahçe ile sözleşmesi bulunuyor. Senelik 1.5 milyon euro garanti para alan Ozan Tufan, Fatih Terim’in gözdesi iken 2017 A Milli Takım aday kadrosuna da çağrılmadı.

BİLANÇO TRANSFERİ İŞARET ETTİ

Ozan Tufan’dan istediği verimi alamayan Fenerbahçe Valbuena ve Malinovsky isimlerine yöneldi. İki oyuncunun da kadroya katılmasına büyük oranla bakılırken Ozan Tufan’ın ideal kadroda düşünülmemesi yedek kulübesini işaret etti.

En son yurda kaçak yollarla sokulan lüks araçlar soruşturmasında alakası olmasa bile adının geçmesi Fenerbahçe Yönetimi'ni huzursuz etti. Oyuncu ile ilgili kararı sezon sonunda takımın başına geçecek olan Aykut Kocaman verecek.

Bu sezon 38 maça çıkan Ozan Tufan, 5 gol, 3 asistle takımına katkı sağladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum