Para mutluluk getirmiyor: PSG

Sezon başında yaptığı transferlerle dikkat çeken ve tek hedefi Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak olan PSG, yine umduğunu bulamadı.

Para mutluluk getirmiyor: PSG
10 Mart 2022 - 11:56
Paris Saint-Germain, harcadığı paralara rağmen bu sene bir kez daha Şampiyonlar Ligi'nde hüsran yaşadı. Fransız devi, Real Madrid'e son 16 turunda elenirken böylece son 10 yıl içinde 4. kez daha çeyrek finale yükselemeden turnuvaya veda etmiş oldu.

Sezon başında Lionel Messi'yi kadrosuna katarak gövde gösterisi yapan, aynı zamanda Donnarumma, Sergio Ramos, Hakimi, Wijnaldum gibi isimleri de transfer ederek son zamanların en güçlü transfer dönemini geçiren PSG, Şampiyonlar Ligi'nin en güçlü favorileri arasında gösteriliyordu.

Korkutucu hücum 3'lüsü...

Mbappe'yi de Real Madrid'in tekliflerine rağmen takımda tutan PSG, Messi - Neymar - Mbappe hücum üçlüsüyle tarihin belki de en korkutucu 3'lülerinden birini yaratmış oldu. Her şeye rağmen başarı yine gelmedi...

Deplasmanda galibiyet yok

PSG, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda maç kazanamazken şampiyonluk yolunda çıktığı yola son 16 turunda veda etti. PSG, bu süreçte Club Brugge, Manchester City, Leipzig ve Real Madrid'e karşı deplasmanda galibiyet alamadı. 

Son 10 yıl içinde Fransız ekibi, 4 kez son 16, 4 kez çeyrek final, bir kez yarı final ve bir kez de finale yükseldi. En çok 19/20 sezonunda kupaya yaklaşan PSG, o yıl da finalde Bayern Münih'e karşı kaybetmişti.

PSG için para bu sene de Şampiyonlar Ligi'nde mutluluk getirememiş oldu...

YORUMLAR

  • 0 Yorum