Phillip Cocu: Bu durumdan çıkabilmek için mücadele etmemiz gerekiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Kayserispor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı. Karşılaşmayı değerlendiren Hollandalı teknik adam basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Phillip Cocu: Bu durumdan çıkabilmek için mücadele etmemiz gerekiyor
02 Eylül 2018 - 00:03

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Kayserispor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı. Karşılaşmayı değerlendiren Hollandalı teknik adam basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

İlk olarak maçı değerlendiren Cocu, “Çok fazla şey söylemek istemiyorum. Utanç duymamız gereken bir performans sergiledik. 1-0 öne geçtik, sonra tekrar 2-1’i yakaladık ama bu akşamki karşılaşmayı rakibimize verdik. Aynı zamanda kulüp içinde ve takım içinde yaşanan değişimlerin bu konuyla hiçbir alakası olamaz. Hiçbir şey bu meseleye bahane olamaz. Bunlar, sahadaki performansımızdan dolayı oluyor, değişimler asla bahane değil. İki mağlubiyet almıştık ve bu iki mağlubiyetin ardından bu akşam galibiyetle ayrılmamız gerekiyordu. Taraftarlarımız arkamızdaydı. Son saniyeye kadar muhteşem bir destek verdiler. Onlara büyük saygı duyuyorum. Onlara hak ettikleri geri ödemeyi, burada istediklerini veremedik” dedi.

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cocu, şampiyonlukla ilgili sorulan soruya, “Şu anda öncelikle mütevazı olalım, şampiyonluk konuşmayalım. İçinde bulunduğumuz durumu fark etmemiz gerekiyor. Bu durumdan çıkabilmek, kurtulabilmek için bir savaş vermemiz, mücadele etmemiz gerekiyor. Bu kulüpte çalışan, bu kulübü seven herkes için geçerli bu durum. Oyuncularımız için de geçerli. Bu durumdan çıkabileceğimize inanıyorum. Kolay olmayacak. Art arda böyle mağlubiyetler alıyorsanız özgüveniniz istenilen düzeyde değildir. Normal olarak profesyonel futbolcuların kariyerlerinde iyi dönemler vardır. Bir de bir şeyleri çözmeleri gereken zor dönemleri vardır. Şu anda biz o zor dönemlerden birini yaşıyoruz. Şu anda bizi bekleyen bir milli ara var. Bu ara bizim için iyi olacaktır. Aramıza yeni katılan bazı oyuncular var ve o oyunculardan bazıları bu milli arada bizimle kalacak. Onların adaptasyonu için faydalı bir ara olacak. Onlarla beraber çalışacağız. Herkes döndüğünde de herkesin kafasını tek bir noktaya odaklamak, birlik olabilmek için, bu sıkıntıları çözmek için sonuna kadar çabalayacağız” cevabını verdi.

Son olarak Reyes’in performansı ve sahada oluşan boşluklarla ilgili de sorulan soruyu yanıtlayan Cocu, “Reyes’in yumuşak bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Topla bulunduğu pozisyonda iyi işler yaptığı bir akşamdı. Maçın belli bir dönemi vardı. Orada rakip oyuncu geriye gelerek top almaya başladı. Orada Ekici ve Eljif rakibe karşı 3’e 2, hatta kanat oyuncularının da geriye gelip top istemesiyle 4’e 2 diyebileceğimiz durumlarda kaldılar. Aslında o anlardan itibaren zorlanmaya başladık. Maçın en başında iyi bir iş çıkarıyorduk. Çünkü birlikte oynuyorduk, mesafe çok fazla değildi. Daha sonra o mesafe büyüdüğünde orta sahada çok büyük boşluk bıraktık. Bu geliştirebileceğimiz bir şey. Bir de şöyle bir nokta var; 2-1’i bulmuşuz, güzel de bir gol atmışız. O dakikadan sonra akıllı olmamız, birlikte olmamız gerekiyor. Onlara geri dönüş fırsatını vermememiz gerekiyor. Birlikte kalarak bu fırsatları yok etmemiz gerekiyor ama biz onların geri dönmesine izin verdik. Bir gol yedik, sonra tekrar zorlamamız, riskler almamız gerekti. Bu risklerin sonucu olarak bir gol daha yedik. Bu yönden bazı oyuncularımızın atmaları gereken bazı adımlar var. Bu gelişimi birlikte sağlamalıyız. O mesafenin de o kadar açılmaması gerekiyor” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum