Phillip Cocu'dan istifa açıklaması

Hollandalı teknik adam maç sonunda yayıncı kuruluşa, "Başkanımız önümüzdeki günlerde kulübün almış olduğu bu kararlarla ilgili açıklamalar yapacak. Çok yakında bunun açıklaması yapılacak." şeklinde konuştu ve istifa etmeyeceğinin altını çizdi.

Phillip Cocu'dan istifa açıklaması
07 Ekim 2018 - 21:28 - Güncelleme: 07 Ekim 2018 - 22:37

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, golsüz eşitlikle tamamlanan Medipol Başakşehir maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Hollandalı teknik adam şu ifadeleri kullandı:

“Maça çok iyi başladık. Özellikle maçın başında çok agresiftik. İyi ve yüksek düzeyde bir baskıyla başladık. Başakşehir’in o istediği topa sahip oldukları oyunu oynamasına izin vermedik. 4 tane çok net gol pozisyonuna girdik ama maalesef golle sonuçlandıramadık. Golle sonuçlansa özgüvenimiz ve enerjimiz daha da yukarı çıkacaktı çünkü bunlar golün getirileridir. Ancak bunu başaramadık. 25. dakikadan sonra baskı yapmak bizim için biraz daha zorlaştı. Alan genişledi, alan büyüdü. Biraz daha yakın olmalıydık aslında, kafamızda aynı şekilde devam etme düşüncesi vardı. Yine de oyunumuzu sürdürdük bu baskıyı istediğimiz gibi sürdüremesek de. Oyunun kurulumu anlamında bazı sıkıntılar yaşadık. Bu açıdan iyi değildik. Topu ayağımızda tutmada bazı sıkıntılar yaşadık. Oyun kurarken topu daha iyi ayağımızda tutmalı, daha net paslar vermeli ve daha yaratıcı olmalıyız. Devre arası bazı küçük değişiklikler yaptık. Reyes’i daha geri çekip bekleri öne göndererek bir oyun kurulumu tercih ettik. İkinci yarı inisiyatif bizim elimize geçti. Daha iyi bir futbol oynadık ilk yarıya kıyasla ama buradan sonra aynı hikayeye dönüyoruz. 4-5 net pozisyonumuz var. Her girdiğiniz pozisyon gol olmayacak tabii ki ama bu seviyede 1 tanesini atmalıydık. Gerçekten galibiyetle ayrılmamak bizim için üzücü oldu. Tüm oyuncularımız son saniyeye kadar çalıştılar, çabaladılar. Son saniyede Isla’nın ortasında maçı kazanacak golü atabilirdik ama bu akşam mümkün olmadı."

Kale önünde daha etkili olmalarını gerektiğini belirten Phillip Cocu sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkanımız önümüzdeki günlerde kulübün almış olduğu bu kararlarla ilgili açıklamalar yapacak. Çok yakında bunun açıklaması yapılacak. Bu akşamki maça bakıyorum, Perşembe günü oynadığımız maça bakıyorum ve gerçekten iyi bir takım performansı görüyorum. Futbolun temel prensibi de zaten takım halinde performans göstermektir. Sadece pozisyonlar ürettiğimizde kale önünde daha efektif olmalı, o atakları daha etkin bir şekilde sonuçlandırmalıyız. Kulübü için oynamaktan gurur duyan, birbiriyle saha içerisinde yardımlaşan, gayretli olan, sonuna kadar mücadele eden oyuncuları gördüm. Her profesyonelden bunları beklersiniz her zaman. Bu şekilde devam etmeli, bu yolda ilerlemeliyiz. Tek yol bu. Bu zor durumdan çıkmanın başka yolu yok."

Uygun bir durumda olmadıklarını da dile getiren Cocu, "Son maça kadar mücadelemizi, savaşımızı devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Ben her zaman takımlarımdan bunu beklerim, bunu isterim. Şu an şampiyonluk konuşmak bizim için çok da uygun bir durum değil. Önce bu durumdan çıkalım, yukarı tırmanalım. Çünkü şu anda yukarı doğru yaklaşamıyoruz. Önce bunu sağlayalım mütevazi bir şekilde yolumuza bakalım. Çalışmalarımıza devam edelim. Bu konuyla ilgili çok fazla bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Şu anda bu bize uygun bir durum değil, şu anda bunu yapamayız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hollandalı teknik adam basın toplantısında şunları söyledi:

Spor Toto Süper Lig'de 8. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir kozlarını paylaştı. Mücadelede kazanan çıkmadı ve maç başladığı gibi golsüz eştilikle sona erdi.

Mücadelenin ardından Sarı Lacivertli ekibin teknik direktörü Phillip Cocu, önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Hollandalı teknik adamın açıklamaları:

"Çok baskılı, agresif başladık. Başakşehir'in topa sahip olmasına izin vermedik. İyi şanslar yakaladık ama golü atamadık. 25. dakikadan sonra istediğimiz presi yapamadık ama çalışmaya devam ettik. Oyun kurulumu anlamında sıkıntılar yaşadık, bu açıdan iyi değildik."

"Oyun kurarken daha yaratıcı olmalıyız. Devre arasında küçük değişiklikler yaptık. Reyes'i daha geriye çektik, bekleri ileriye gönderdik. 2. yarı bu hamleden sonra inisiyatif bizim elimize geçti, daha iyi oynamaya başladık."

"Sonra yine aynı noktaya döndük. Fırsatlara girdik, değerlendiremedik. Bu seviyede en azından 1 tanesini atmalıydık. Kazanamamak gerçekten üzücü oldu. Tüm oyuncularımız son saniyeye kadar çalıştı."

"Oyun kurarken daha yaratıcı olmalıyız. Devre arasında küçük değişiklikler yaptık. Reyes'i daha geriye çektik, bekleri ileriye gönderdik. 2. yarı bu hamleden sonra inisiyatif bizim elimize geçti, daha iyi oynamaya başladık."

'Böyle devam etmeliyiz'

"Bu akşamki maça bakıyorum, perşembe günkü maça bakıyorum. İyi performanslar görüyorum. Sadece pozisyonları ürettiğimizde kale önünde daha efektif olmamız gerekiyor. Kulübü için oynamaktan gurur duyan, sonuna kadar mücadele eden oyuncular gördüm. Böyle devam etmeliyiz."

İstifa açıklaması

"Şu an istifa etmek gibi bir düşüncem yok"

Ofsayt pozisyonunu yorumladı

''Öncelikle sahada görev yapmakta olan birçok hakem var. Bütün hakemler orada ofsayt kararı veriyorsa, benim için karar geçerlidir. Bazen bir ayak geçiyor, bir kafa geçiyor. Ama pozisyonun şekli, benim fikrimi değiştirmez. Lig 2'ncisiyle karşılaştık. 90 dakika boyunca şut attırmayacağız gibi bir düşünce yanlış olur. Biz daha çok pozisyon ürettik. Kadroyu, antrenman performansına ve takım içindeki bağlantılara bakarak yapıyoruz. Takım stratejisi de önemli. Frey ve Slimani'yi bugün önde oynatma kararı aldık. İlk 25 dakika içinde baskı yapıp rakibin istediklerini yapmayı engellemek istedik. Sonra da Benzia'yı koyarak istediklerimizi yapalım istedik. Ama futbol bu ve futbolda gol atmanız gerekiyor''

Bu akşam gösterdikleri performansın kendileri için standart olması gerektiğini kaydeden Cocu, şu ifadeleri kullandı:

''Taraftarların bazı tepkilerini yansıtmaları son derece normal. Ancak bir yandan da onların verdiği destekten dolayı mutlu oluyorum. Beni eleştirsinler, bundan yana sorunum yok. Sadece takımı desteklesinler. Sadece daha iyi skorlar alarak bu durumu değiştirebiliriz. Sonuç itibarıyla esas mesele aldığınız sonuçlardır. Eğer bu mücadelemiz, bu takım ruhuyla devam edersek, içimde çok büyük bir inanç var. Şu anda yanımızda olmayan şansı da böyle devam ederek yanımıza almış olacağız. Önümüzdeki maçlarda da takımımızın yapacağı bu olacak'."

YORUMLAR

  • 0 Yorum