Phillip Cocu: En büyük hırsımız, Şampiyonlar Ligi'nde olabilmek

UEFA Avrupa Ligi gruplarında Dinamo Zagreb'e konuk Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu, mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında Mehmet Topal ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Phillip Cocu: En büyük hırsımız, Şampiyonlar Ligi'nde olabilmek
19 Eylül 2018 - 21:00

UEFA Avrupa Ligi gruplarında yarın Dinamo Zagreb'e konuk olacak Fenerbahçe'de teknik direktör Şenol Güneş ile Mehmet Topal mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cocu'nun açıklamaları şu şekilde:

 "Genç bir takımla oynayacağız, biraz daha tecrübeli denecek oyuncuları da var. Teknik, yaratıcı ve iyi oyuncuları bulunan bir takımla oynayacağız. Son galibiyetten sonra bu maçı oynamak için sabırsızlanıyoruz. Yarın burada önemli bir maça çıkacağız, zor olacağını aramızda konuşuyoruz. Elimizden geleni yaparak buradan maksimum skoru almak istiyoruz."

''İyi bir skor almaya ihtiyacımız var''

"Yarın bizi bekleyen önemli bir karşılaşma var, o nedenle Pazartesi günü ile ilgili konuşmak istiyorum. Tüm takım o maçı düşünürsek, yarın iyi bir performans veremeyiz. İyi bir skor almaya ihtiyacımız var. Bir sonraki maçı düşünürsek, negatif bir etki olacaktır."

''En büyük hırsımız, tekrar Şampiyonlar Ligi'nde olabilmek''

"Lig mi, UEFA Avrupa Ligi mi önemli?" sorusuna Cocu, "Her ikisi de önemli. Ligin çok önemi var tabii ki, 3 maç üst üste kaybettik ve bu bizi etkiledi. Avrupa'da edineceğimiz tecrübe de bizim için büyük kıymet taşıyor. En büyük hırsımız, tekrar Şampiyonlar Ligi'nde olabilmek." diye cevap verdi.

''Bir favori olduğunu düşünmüyorum''

"Yarınki maçın büyük bir favorisi olduğunu düşünmüyorum. 2 takım da kazanmak isteyecektir. Biz deplasmanda oynuyoruz, bizim işimiz daha zor ama 2 takım da kazanmak için her şeyi yapacaktır. Ligde maçları domine eden bir takımla oynayacağız.Pozisyonları gol yapmalıyız."

''Her genç oyuncu için normal bir durum''

"Barış Alıcı özel bir oyuncu, kaliteli bir oyuncu. Topsuz oyun içindeki hareketliliğiyle, 3. bölgedeki karar yeteneğiyle bizim kullanabileceğimiz bir oyuncu. Her genç oyuncu için normal bir durumu yaşadı, durağan bir sürece girdi. Ona güveniyorum."

Mehmet Topal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Jailson da ben de takımımız için elimizden geleni yapıp faydalı olmaya çalışıyoruz. Souza buradayken bu tip sorulardan sıkılmıştık. Kazandığımızda iyi oluyorduk ama kaybedince ikimiz yan yana oynadık diye kaybettik diyorlardı."

''Hocamızın da benden istedikleri farklı''

"Tüm hocaların ve sistemlerin taktik anlayışları farklı. Hocamızın da benden istedikleri farklı, birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Elimden geldiğince söylediklerini sahada yapıyorum, tabii bu söylediği şeyler aramızda sır olarak kalacak."

''Sezona iyi başlayamadık ama''

"Dünya ikincisi olmuş bir ülkenin ekol bir takımına karşı oynayacağız. İyi ve sert bir takıma karşı oynayacağız. Sezona iyi başlayamadık ama son haftadaki galibiyetle özgüvenimiz ve motivasyonumuz yukarı çıktı. İster istemez sezon başı uyum süreci oluyor."

''Hırvatistan ile 2008'de oynadığımız maç aklıma geldi''

"Dürüst olmak gerekirse buraya ilk indiğimde Hırvatistan ile 2008'de oynadığımız maç aklıma geldi. Yarın da rakibimizden daha çok koşup daha iyi mücadele etmeliyiz. İyi bir takımız, yapmamız gerekenleri de biliyoruz. Umarım yarın iyi bir oyunla üç puanı alırız."

DİNAMO ZAGREB - FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, YAYINCI KURULUŞ BELLİ OLDU MU, DİNAMO ZAGREB CEPHESİNDEN GELİŞMELER.. Tıklayınız..

YORUMLAR

  • 0 Yorum