Phillip Cocu: Moral ve özgüven açısından kıymetli bir galibiyet oldu

Hollandalı teknik adam 2-0'lık galibiyetin ardından yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı.

Phillip Cocu: Moral ve özgüven açısından kıymetli bir galibiyet oldu
04 Ekim 2018 - 22:52

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spartak Trnava galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. İyi bir maç çıkardığımızı belirten Hollandalı teknik adam, moral ve özgüven açısında kıymetli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Ligin 8. Haftası'nda Medipol Başakşehir'le oynanacak karşılaşmayı değerlendiren Hollandalı teknik adam, Eljif Elmas'ın performansıyla ilgili de konuştu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Phillip Cocu, “İyi maç çıkardık, bizim için iyi bir karşılaşmaydı. Tek üzücü taraf ilk yarıyı 0-0 tamamlamaktı. Sahada çok enerjik bir takım gördüm. Isla’yla, Hasan’la kenarları iyi kullandık. O istediğimiz boşluklara ulaşmayı ve o boşlukları iyi bir şekilde kullanmayı başardık. Çok fazla sayıda orta yaptık ceza sahasına ama bir türlü golü bulamadık. Devre arası baskıya devam etmemiz gerektiğini, bu şekilde devam edersek gole ulaşabileceğimizi konuştuk. Orta sahalara ulaşıp ardından ceza sahasına ulaşmaktı amacımız ki bunların sonucunda da golü bulmayı başardık. İkinci gol de bizim için güzeldi. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Moral ve özgüven açısından kıymetli bir galibiyet oldu. Oyuncularım için mutluyum çünkü bu akşamki galibiyeti almak için çok çalıştılar” yorumunu yaptı.

7 Ekim Pazar günü ligde Medipol Başakşehir’le oynanacak maçı da değerlendiren Cocu, “Pazar günü bizi büyük bir maç bekliyor. Rakibimiz kaliteli. Topla iyi oynayan, top ayağındayken iyi bir futbol sergileyen bir rakiple karşılaşacağız. Bu akşam farklı bir maç vardı. Rakibimizin özelliğine, rakibimizin kalitesine bakarak bu akşam böyle kararlar verdik. İyi bir iş çıkardık bugün. Yarın itibariyle pazar gününe hazırlanacağız ve ne olacağını, nasıl oynayacağımızı hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak Eljif Elmas’ın performansıyla ilgili konuşan Hollandalı teknik direktör, “Şu ana kadar birçok maçta ilk 11’de bulundu. Bu şekilde ona güvendiğimizi gösterme gayreti içerisindeyiz. Hala genç bir oyuncu ama önünde çok parlak ve uzun bir gelecek var. Aynı zamanda öğrenmeye çok istekli. Ona söylediklerimizi her zaman yapma gayreti içerisinde. Çok çalışkan, bütün çabasını sahaya yansıtmaya gayret gösteriyor. Bu anlamda da iyi bir örnek. İyi ya da kötü oynayabilirsiniz ama onun davranışlarıyla ilgili hiçbir şey söyleyemezsiniz. Davranışları her zaman son derece düzgün ve doğru. Her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu şekilde devam ederse çok sayıda maçta oynayacaktır” diyerek sözlerini bitirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum