Pişman eden yetenek: Kevin De Bruyne

Manchester City'de asist üzerine asist yapan Kevin De Bruyne, küçüklüğünden beri onun yeteneğini göremeyenleri pişman ederek kariyerini büyütüyor..

Pişman eden yetenek: Kevin De Bruyne
30 Ağustos 2022 - 13:58 - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 - 13:59

FUTBOO | Kevin De Bruyne, Manchester City'e imza attığı tarihten bu yana İngiltere'de ondan daha fazla asist yapan bir futbolcu yok. Bu bile onun ne kadar büyük bir 'asist canavarı' olduğunu gösteriyor. Belçikalı yıldız, bugünlere pek de kolay gelmedi... Avrupa'nın en elit oyuncularından biri olan De Bruyne, 31. yaşına girerken Belçikalı yıldızın bugüne kadar nasıl geldiğini hatırlatıyoruz.

Küçük yaşta oldukça utangaç olan sarışın Belçikalı, içine kapanık ve pek insanlarla konuşmayı tercih etmeyen bir çocuktu. Kendisini Players Tribune için yazdığı yazıda öyle anlatıyor... Henüz 14 yaşında Genk'te futbol akademisine gitme şansı oldu ancak bu akademi, evinden 2 saat uzaktaydı ve evden dışarı çıkmayı sevmeyen De Bruyne için büyük bir sorundu.

Utangaç Kevin’in evden uzak yılları...

İlk yılını küçük bir pansiyonda geçiren De Bruyne, 15 yaşında koruyucu aile yanına taşındı. Genk, genç futbolcuları evlerine alsın diye koruyucu ailelere para veriyordu. Kevin için her şey iyiydi, daha rahat hayat koşulları vardı. Antrenmanlardan sonra odasına kapanıyor ve iç dünyasında vakit geçiriyordu. Bir sene de böyle geçti.


Seni istemiyoruz! Olduğun kişi yüzünden...

Sene sonunda ise koruyucu aile, kulüp yönetimine Kevin'i istemediklerini söylerler. Kevin, bu karara oldukça şaşırır. Çünkü hiç kötü bir şey yapmamıştı. Evde ses çıkarmayan bir çocuktu. Nedenini merak eder ve aldığı cevap onu aslında daha çok üzer: ''Olduğun kişi yüzünden''

Koruyucu aile, Kevin De Bruyne için ''Olduğun kişi yüzünden'' derken içine kapanık, iletişim kurmaktan uzak diye aslında biraz 'sıkıldıklarını' belirterek genç yeteneğe kapılarını kapatır. Bu durum, Genk yönetimi için de De Bruyne'ye bakış açısını değiştirecekti. De Bruyne artık yönetim için 'sorunlu' bir çocuktu. 
De Bruyne'nin aklında hep bu sözler yankılanmaya başlamıştı. Olduğu kişi sorunlu değildi ancak insanların yüzüne karşı bunu söylemesi onu derinden yaralamıştı. Bu sözlerin verdiği sinirle daha da motive oldu. 16 yaşında akademide golleri sıralarken koruyucu aile, Kevin'e ''Aslında öyle demek istememiştik'' dedi. Ama tabii her şey için geçti...

Mourinho’nun odasında ona söylediği sözler...

Kevin, kendini Belçika'da gösterip Chelsea'ye transfer olduğunda diğer pişman ettiği kişi de Jose Mourinho ve Chelsea yönetimi olacaktı. Mourinho, takımda kendini gösteremeyen Belçikalıyı odasına çağırıp ''Bak Kevin, bu senin istatistiklerin. Ne yazıyor? Sıfır gol, bir asist! Bir de diğerlerine bak...'' sözlerini kullanınca Kevin'in cevabı ''Onlar benden daha çok oynuyor'' olur. De Bruyne bu sözleriyle daha çok şans bulacağını umar ancak Chelsea'de 5. tercih olmaktan ötesine geçemez. O da transferini ister ve devreye giren Wolfsburg, onu az da olmayan bir ücretle kadrosuna katar.
Önce Almanya, sonra İngiltere! Şimdi diğerleri pişman

Almanya ise De Bruyne için harika geçer. Daha bu sezona kadar Almanya'da bir sezonda asist rekoru, 20 asist ile kendisindeydi. Wolfsburg'da geçirdiği müthiş performanların ardından Manchester City, onu kadrosuna katmak ister ve 76 milyon euro vererek Belçikalı yıldızı transfer eder. Gerisi mi? Gerisi zaten tarih... Genç yaşından beri kendisini küçük görenleri, şans vermeyenleri pişman eden De Bruyne, şimdi de rakip savunmacıları pişman ediyor...

Gerçekten de Kevin hakkında konuşmalıyız

31 yaşındaki Kevin De Bruyne, Avrupa'nın şu andaki en elit, en kaliteli futbolculardan bir tanesi. Attığı paslar, yaptığı asistler ile yine kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Başrolünde Tilda Swinton'un oynadığı We Need to Talk About Kevin (Kevin Hakkında Konuşmalıyız) isimli çok güzel bir film vardır. Futbol dünyasında da gerçekten Kevin hakkında daha çok konuşmalıyız. Çünkü Kevin, bu oyunun güzel tarafını bizlere gösteriyor. Göstermeye de devam edecek gibi gözüküyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum