Portekiz'e Meksika karşısında Quaresma'nın golü yetmedi

FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda ilk maçına çıkan Portekiz, Meksika ile 2-2 berabere kaldı. Portekiz’in ilk golü Cristiano Ronaldo’nun asistinde Ricardo Quaresma’dan geldi.

Portekiz'e Meksika karşısında Quaresma'nın golü yetmedi
18 Haziran 2017 - 19:52

Portekiz, Rusya’da gerçekleştirilen 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası ilk maçında Meksika ile 2-2 berabere kalarak 1 puanla yetindi.


Kazan kentinde oynanan maça Ricardo Quaresma, Cristiano Ronaldo, Pepe, Nani gibi yıldız oyuncularının bulunduğu ilk 11’le başlayan Portekiz, turnuvadaki ilk golünü de Beşiktaşlı Quaresma ile buldu.


RONALDO-QUARESMA İŞBİRLİĞİ


Karşılaşmanın 34. dakikasında tam anlamıyla Cristiano Ronaldo-Ricardo Quaresma işbirliği ile gelen golle Portekiz 1-0 öne geçti.

Ancak 42. dakikada Meksika’nın golü geldi. Organize atakta topa son vuran, J. Hernandez oldu ve ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.


VAR KARARI İLE GOL İPTAL EDİLDİ


Bu arada, karşılaşmanın 21. dakikasında Portekiz’in Pepe ile bulduğu golde hakemler, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine başvurdu ve yapılan değerlendirmede pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

İkinci yarıda iki ekip de pozisyonları değerlendiremeyince maç, ilk 45 dakikada atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere bitti.


PORTEKİZ RUSYA İLE OYNAYACAK


Ricardo Quaresma, karşılaşmanın 82. dakikasında yerine Andre Silva’ya bıraktı. 86. dakikada ise Portekiz’in ikinci golü geldi. Cedric, topu ağlara göndererek Portekiz’i 2-1 öne geçirdi.


Ancak Meksika bu gole de 90 artı 2’de Hector Moreno ile cevap verdi ve karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.


Portekiz, turnuvadaki ikinci maçını 21 Haziran Çarşamba günü Türkiye saati ile 18.00’de ev sahibi Rusya ile oynayacak.

 



YORUMLAR

  • 0 Yorum