Portekiz karşısında dağıldık!

A Milli Takım, EURO 2024 F Grubu 2. hafta maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu.

Portekiz karşısında dağıldık!
22 Haziran 2024 - 21:42 - Güncelleme: 22 Haziran 2024 - 22:29

EURO 2024 F Grubu 2. hafta maçında A Milli Takım, turnuvanın güçlü ekiplerinden Portekiz ile karşı karşıya geldi. Kötü bir performans sergileyen A Milli Takım, Portekiz karşısında sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonucun ardından EURO 2024 F Grubu'nda Türkiye 3 puanla ikinci sırada kalırken, Portekiz puanını 6 yaparak üst tura çıkmayı garantiledi.

Maça daha iyi başlayan Portekiz, 21. dakikada Bernardo Silva'nın golüyle öne geçti. Mücadelenin 28. dakikasında savunma oyuncumuz Samet Akaydın, Altay'ın çıktığını görmedi ve kaleye doğru geri pas gönderdi. Altay kalesini terk ettiği için topu yerden kalemize doğru gitti. Abdülkerim topu kayarak çıkarsa da top çizgiyi geçtiği için Portekiz ikinci golü bulmuş oldu. İlk yarının kalan kısmında skor değişmedi.


İkinci yarıda tempo biraz daha düşse de savunmamızın arkasına atılan topta Cristiano Ronaldo kalecimiz Altay ile karşı karşıya kaldı. Cristiano Ronaldo, karşı karşıya pozisyonda pası solundan gelen Bruno Fernandes'e çıkardı ve Fernandes topu boş ağlara gönderdi. Kalan sürede başka gol olmadı ve 90 dakika sonunda Portekiz, A Milli Takım'ı 3-0 mağlup etti.

 

Son maçımız Çekya karşısında

A Milli Takım, EURO 2024 F Grubu son hafta maçında 26 Haziran Çarşamba akşamı Çekya ile karşılaşacak. Portekiz ise aynı gün gruptaki son maçında Gürcistan ile karşı karşıya gelecek.

EURO 2024 F Grubu puan durumu

1) Portekiz, 6 puan
2) Türkiye, 3 puan
3) Çekya, 1 puan
4) Gürcistan, 1 puan
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum