Premier League'de tarihi skandal! 'VAR hata yaptı!'

Premier League'de Tottenham ile Liverpool arasında oynanan karşılaşmada VAR'ın yanlış karar verdiği açıklandı.

Premier League'de tarihi skandal! 'VAR hata yaptı!'
01 Ekim 2023 - 00:09 - Güncelleme: 02 Ekim 2023 - 00:10
Premier League'de Liverpool Tottenham'a deplasmanda 2-1 mağlup olurken, VAR'ın yanlış karar verdiği resmen açıklandı.

Mücadelenin 34. dakikasında Liverpool'da Luis Diaz savunma arkasına yaptığı koşuda topu ağlara göndermiş ancak VAR incelemesi sonunda gol ofsayt nedeniyle iptal olmuştu. Karşılaşmanın ardından büyük tartışmalar yaşanırken, Premier League Merkez Hakem Kurulu, VAR'ın hata yaptığını açıkladı. 

Merkez Hakem Kurulu'ndan açıklama

Premier League Merkez Hakem Kurulu (PGMOL) maçın ardından bir açıklama yayınlarken, verilen kararın hatalı olduğunu duyurdu. Aynı zamanda açıklamada hataya yol açan koşullarla ilgili inceleme yapılıp, Liverpool Kulübü ile de iletişime geçileceği belirtildi. Yapılan açıklamada ''Tottenham - Liverpool maçında Luis Diaz'ın verilmeyen golü açık ve bariz bir şekilde hataydı. Golün VAR müdahalesi ile verilmesiyle sonuçlanması gerekirdi, ancak VAR müdahale edemedi. PGMOL, hataya yol açan koşullar hakkında tam bir inceleme yapacaktır'' ifadeleri kullanıldı.

''Bu kadar adil olmayan bir maç görmedim''

Mücadele 0-0 iken golleri sayılmayan Liverpool'da menajer Jürgen Klopp'ta yaşananlara maç sonunda tepki göstermişti. Klopp, pozisyonla ilgili ''Hayatımda Tottenham maçı kadar adil olmayan bir maç görmedim. Pozisyonun ofsayt olmadığı çok net. Merkez Hakem Kurulu'nun hatayı kabul etmesi kime ne kazandırır? VAR geldiğinde her şeyin kolaylaşacağını düşünüyorduk ama öyle olmadı'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum