Premier League'in en mutlu taraftarları

Premier League'de bu sezon en mutlu taraftarlar hangi takımları tutuyor? Yapılan araştırmaya göre ligde bulunan 20 takımı tutan taraftarların mutluluk oranları ortaya çıktı.

Premier League'in en mutlu taraftarları
03 Nisan 2021 - 01:02
Tuttuğumuz takımın ligdeki durumu, oynadığı futbola göre çoğumuz sevinir veya üzülürüz. İngiliz The Athletic sitesi ise Premier League'de taraftarları en çok mutlu olan takımları değerlendirdi.

Athletic'in 100 üzerinden yaptığı puanlamaya göre Premier League'de 94.30 puanla en çok Manchester City taraftarları mutlu. Pep Guardiola önderliğinde şampiyonluğa yürüyen City, taraftarını en çok mutlu eden takım olurken listenin ikinci sırasında bu sezonun flaş takımlarından West Ham bulunuyor. 93.02 puanlı West Ham'ı 92.60 puanla Leicester takip ediyor.

Geçen sezon son anda ligde kalan ve bu sezon aldığı flaş sonuçlarla dikkat çeken Aston Villa ise 83.46 puanla taraftarlarını en çok mutlu eden 4. takım olarak dikkat çekti. Ancelotti yönetimindeki Everton ise 76 puanla 5. sırada yer aldı.
Taraftarını en çok üzen takım...

Taraftarını en çok üzen takım ise 27.26 puanla Newcastle oldu. Onu 32.24 puanla Sheffield United ve 34.60 puanla West Brom takip etti. 

Liverpool ve Tottenham da bu sezon taraftarlarını üzen takımlar arasında yer aldı. Liverpool 46.46, Tottenham ise 41.23 puanla listenin sonlarında yer aldı. 

Chelsea ve Arsenal, MANU'yu geride bıraktı

Ligde kalma mücadelesi veren Fulham, buna rağmen 71.57 puanla taraftarını mutlu ederken ligde ikinci sırada yer alan Manchester United, 70.71 puanla 9. sırada kendisine yer aldı. Puan durumunda MANU'nun arkasında yer alan Chelsea ve Arsenal'in taraftarları ise buna rağmen daha mutlu olarak dikkat çekti. Chelsea 73.28, Arsenal ise 71.57 puanla taraftarlarını Manchester United'a göre daha çok mutlu etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum