Premier Lig'de transfer sezonu yine erken kapanabilir

Premier Lig kulüplerinin 11'i, transfer döneminin yeni sezondan bir gün önce kapanması için oy verdi.

Premier Lig'de transfer sezonu yine erken kapanabilir
16 Kasım 2018 - 13:20

Premier Lig kulüpleri, transfer sezonu bilmecesini çözüme kavuşturmak için bir araya geldi.

İngiliz Gazetesi The Mirror'da yer alan habere göre, İngiltere Premier Lig'de yer alan 20 kulüpten 11'i transfer sezonunun lig başlamadan önce kapanması yönünde oy kullandı.

Kalan 9 kulüp ise eski sisteme geçilmesi ve 31 Ağustos'a kadar transfer sezonun devam etmesi gerektiğini savundu. Oylamada bir önerinin kabul görmesi için 14 oya ulaşması şartı bulunuyor.

2018-19 sezonunda Premier Lig'de yaz transfer dönemi 9 Ağustos 2018'de sona ererken, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, Fransa Ligue 1 ve İtalya Serie A başta olmak üzere birçok ligde transfer dönemi 31 Ağustos 2018 tarihinde kapanmıştı. 

Bazı kulüp menajerleri, sezonun başlamasından sonra oyuncuları kadroya dahil etmenin takımın genel düzenini bozduğundan şikayetçi olmuşlardı.

Çoğu teknik adamın desteklediği bu konuya en çok karşı çıkan isim ise Leicester City Teknik Direktörü Fransız Claude Puel olmuştu.

Puel, "Tabii bütün yöneticiler, teknik adamlar transfer sezonu kapandıktan sonra sezona başlamak istiyor ancak diğer liglerde transfer sezonları devam ediyor ve bu haksızlık!" yorumunu yapmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum