Premier Lig'de zirve alt üst oldu

Geçen sezonun şampiyonu, bu sezon da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Manchester City kendi evinde alt sıralardaki Crystal Palace'a 3-2 mağlup oldu. Chelsea de evinde 3 puan kaybetti.

Premier Lig'de zirve alt üst oldu
22 Aralık 2018 - 19:51

Premier Lig'de 18. Hafta büyük sürprizlere sahne oldu.

Geçen sezonun şampiyonu, bu sezon da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Manchester City kendi evinde alt sıralardaki Crystal Palace'a 3-2 mağlup oldu.

İlkay Gündoğan'ın golüyle öne geçen City, rakibinin Schlupp, Townsend ve Milivojevic'in (penaltıdan) attığı gollere engel olamadı.

85. dakikada Kevin de Bryne farkı tekrar bire indirmesine karşın Manchester City sahadan 3-2 mağlup ayrıldı ve haftayı 44 puanla lider Liverpool'un 4 puan gerisinde ikinci kapattı.

Chelsea de devrildi

Günün bir başka önemli sürprizini bir başka şampiyonluk adayı Chelsea'yi Londra'da mağlup eden Leicester City gerçekleştirdi. Konuk ekibe 3 puanı getiren golü 51. dakikada Jamie Vardy kaydetti.

Bu sonucun ardından Chelsea 37 puanda kalırken, Leicester 25 puana yükseldi.

Arsenal moral buldu

Şampiyonluk yarışında gerilerde kalan, hafte içinde de Lig Kupası çeyrek final ilk maçında kendi evinde Tottenham'a 2-0 yenilen Arsenal, Burnley'i 3-1 mağlup ederek moral buldu.

Londra ekibinin gollerini Aubameyang (2) ve Iwobi atarken, konuk takımın tek golü Ashley Barnes'tan geldi.

Premier Lig'de puan durumu ve toplu sonuçlar şu şekilde:




YORUMLAR

  • 0 Yorum