PSG Başkanı konuştu

PSG’nin patronu Nasser Al-Khalifi, bu transfer dönemini ve olası FFP cezası konusunu The Telegraf gazetesine yorumladı.

PSG Başkanı konuştu
12 Eylül 2017 - 15:23

Büyük takım olmak için büyük transferler yapmanın gerekli olduğunun altını çizen Al-Khalifi, FFP konusunda endişeli olmadığını açıkladı.

“En iyi takım olmak için”

Geride bıraktığımız transfer döneminin en flaş takımı olan PSG’nin patronu Nasser Al-Khalifi, İngiliz The Telegraf gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. 222 ve 180 milyon Euro’luk Neymar, Mbappe transferlerini ‘müthiş bir transfer başarısı’ olarak niteleyen Khalifi, “Bu transferler PSG’nin dünyanın en iyi takımıve spor markası olmak içindi” diye konuştu. Bu transferlerin bir proje dahilinde yapıldığını belirten başkan, “Göreve geldiğimiz 6 yılda gelirlerimizi 90 milyon Euro’dan 500 milyon Euro’ya çıkardık. 2018 sezonunun sonunda karşılamamız gereken FFP kriterleri konusunda bir problem yaşamayacağız” diye konuştu.

“Baskı yapılıyor”

Kendileri kadar büyük projelere sahip olamayan bazı Avrupa devlerinin, PSG’nin ceza alması için UEFA’ya baskı yaptığını belirten Nassar Al-Khalifi, “UEFA bu tip baskılara boyun eğmez çünkü çok ciddi ve profesyonel çalışıyorlar” diye konuştu. Dünya çapında bir kulüp olmaya çok yakın olduklarını belirten futbol adamı, “ABD, Asya, Latin Amerika ve Orta Doğu’da da ünümüz artıyor” dedi. Fransa Ligi’nin izlenme oranını da arttırdıklarının altını çizen Khalfi, PSG’nin geçen hafta oynadığı Guingamp maçının 183 ülkede canlı yayınladığını açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum