Quaresma ve Talisca birlikte röportaj verdi

Beşiktaş’ın şampiyonluğunda çok büyük rol alan Ricardo Quaresma ile Anderson Talisca, kazandıkları zaferi TRT Spor’da değerlendirdi.

Quaresma ve Talisca birlikte röportaj verdi
29 Mayıs 2017 - 16:49

Süper Lig’in 33. haftasında Gaziantepspor’u 4-0 mağlup eden Beşiktaş, üst üste ikinci toplamda da 15. şampiyonluğunu yaşarken büyük zaferde emekleri olan Ricardo Quaresma ile Talisca, bugün yapılan poster çekiminde TRT Spor’a açıklamalarda bulundu. İşte o değerlendirmeler…

“ŞAMPİYONLUĞA BAŞINDAN BERİ İNANDIM”

Quaresma: İnişleriyle ve çıkışlarıyla uzun bir sezonu geride bıraktık. Önümüzdeki senenin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Beşiktaş uzun yıllar iki kez üst üste şampiyon olamamıştı ama bu takım bunu başardı. Ben başından beri buna inanmıştım ve hiç umudum kırılmadı.


Talisca: Türkiye’de ilk senemde şampiyon olduğum için şanslıyım. Çok mücadele ettik ve sonunda kazandık.  En başından beri yol haritamıza uygun ilerleyerek mutlu sona ulaştık.

“KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM”

Quaresma: Çin’e gideceğim haberlerinin nasıl yapıldığını hiç bilmiyorum. Hiçbir takımla ya da kişiyle görüşmedim.

“FRİKİKLERİMİN ARDINDA ÇOK ÇALIŞMA VAR”

Talisca: Frikiklerimin arkasında çok çalışma var. Tabii ki Allah’ın bahşettiği bir yetenek de var ancak çalışmazsanız bununla kalırsınız. İdmanların ardından sürekli ekstra çalışmalar yapıyoruz. Hem ben hem de Quaresma farklı yeteneklere sahibi, aynı zamanda da çok iyi arkadaşız. Frikiklerde kim daha iyi hissediyorsa o vuruyor.


“TALISCA BENDEN İYİ TOPA VURUYOR”

Quaresma: Talisca ile birlikte çalışmak keyif verici. Ben ondan daha yaşlıyım ama ama ondan yeni şeyler öğreniyorum. Talisca benden iyi topa vuruyor. Bir gün ileride çok büyük takımlarda forma giyeceğini düşünüyorum.

“BAŞARIMDA QUARESMA’NIN BÜYÜK PAYI VAR”

Talisca: Bugüne kadar daima burada kalmak istediğimi belirttim. Ancak fazlası benim boyumdan fazla. Beşiktaş ile Benfica arasını başkan halletmeli. Ailem burayı sevdi. Hep beraber hem şehri hem de takımı özümsedik. Benim adaptasyonumda, başarımda Quaresma’nın büyük payı var. Bana şehri gösterdi, alışmamı sağladı. Onunla ilgili Portekiz’de farklı yorumlar yapılıyor ancak bana çok yardımcı oldu.

“BÖBREĞİNİ SATIŞA ÇIKARMIŞ…”

Talisca: Taraftarların bize olan sevgisi çok güzel. Komik şeyler de yapıyorlar. Birisi bonservisim için böbreğini satışa çıkarmış, bir başkası arabasını satışa koymuş. Bunlar gerçekten çok komik.

“RONALDO’YLA HENÜZ KONUŞMADIM”

Quaresma: Şampiyonlukla alakalı Cristiano Ronaldo ile konuşmadım. Onun da Şampiyonlar Ligi finali var. Milli takımda beraberiz. Orada uzun uzun konuşacak vaktimiz olacak.


“ŞENOL HOCA ÇOK BÜYÜK”

Quaresma: Şenol Hoca çok büyük bir teknik adam ve çok iyi bir insan. Oyuncularla nasıl ilgilenmesi gerektiğini biliyor. Zaten takımı iki kere üst üste zirveye taşıması ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.


“ŞENOL HOCA’YA TEŞEKKÜR EDERİM”

TALISCA: Quaresma’nın da söylediği gibi hocamız çok iyi. Herkese karşı nasıl yaklaşması gerektiğini iyi biliyor. Sadece oynayanlara değil yedekte bekleyenlere de öyle. Bana her durumda ne yapmama gerektiğiyle ilgili yardımcı oldu. Ona teşekkür ederim. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum