R.Madrid'e uzay üssü gibi stat

Real Madrid Kulübü, Santiago Bernabeu Stadı'nın restorasyonu için gerekli izni sonunda aldı

R.Madrid'e uzay üssü gibi stat
11 Ekim 2016 - 09:00

Real Madrid Kulübü, Santiago Bernabeu Stadı'nın restorasyonu için gerekli izni sonunda aldı.

Real Madrid Kulübü, 2015 yılının Şubat ayında çevre yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla durdurulan Stantiago Bernaberu Stadı'nın yenilenme ve genişletilmesiyle ilgili proje için gerekli anlaşmayı sağladı.

Anlaşmayla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, yaklaşık 400 milyon avro maliyetli restarosyon projesinin finansmanını, kulüp sponsorlarından IPIC'in karşılayacağını duyurdu. 

Perez, 1947'de açılan UEFA'nın 'elit stadyumlar' listesinde bulunan stadın isminin değişmeyeceğini, ancak bir sponsorluk anlaşmasıyla bu ismin yanına ek bir isim getirilmesinin de olası olduğunu belirtti.

KAPASİTE ARTIŞI OLMAYACAK

Santiago Bernabeu'da Madrid Belediyesi ile yapılan anlaşma gereği, 81 bin 44 kişilik kapasitede herhangi bir artış olmayacak. Yani geçmiş projede öngörülen kapasite artışı, yeni anlaşmayla iptal edilmiş oldu. Öte yandan projenin başında öngörülen, stat içine 5 yıldızlı otel yapılmasıyla ilgili de henüz bir karar verilmediği kaydedildi.

ÇALIŞMALAR 2017 SONUNDA BAŞLAYACAK

Proje, herhangi bir itiraz olmaması halinde bir yıl içinde yürürlüğe girecek ve stadı yenileme çalışmaları da 2017 yılı sonlarına doğru başlayacak.

: goal.com