Rangers - Galatasaray maçının iki kilit futbolcusu

Avrupa Ligi'nde Galatasaray, İskoçya'da Rangers ile gruplara kalma mücadelesi verirken biz de bu kritik maçın kilit futbolcularını değerlendirdik.

Rangers - Galatasaray maçının iki kilit futbolcusu
01 Ekim 2020 - 10:46
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Galatasaray ile Rangers, Ibrox'ta karşı karşıya gelecek. İskoçya'daki maçın iki takım adına da kilit rol oynaması beklenen futbolculara bakalım.

Ev sahibi Rangers'tan başlayalım. Steven Gerrard'ın takımında çok yetenekli futbolcular var. Bekler Tavernier ve Barisic sürekli hücumda. Özellikle Tavernier, çift haneli gol katkılarına çıkıyor. Hücum hattında ise Ianis Hagi, Ryan Kent ve Morelos çok ciddi tehditler. Bize göre Rangers'ta kilit oyuncu ise Ryan Kent... 23 yaşındaki İngiliz futbolcu, inanılmaz süratlı ve her iki ayağını da kullanabiliyor. Saf bir yetenek. Sol kanatta oynayan ve sürekli kale önüne gelen Kent, bu sezona da alev alarak başladı. 10 maçta 5 gol, 5 asist üreten Kent, maç başı 1 gol katkısı yapıyor. 

Derbideki Valencia örneği...

Derbide Fenerbahçe, topu Luyindama'nın arkasına kaçırmaya çalışmıştı. Valencia sürekli kendisini arkaya atmış ancak tehlike yaratacak pozisyonlar üretememişti. Ryan Kent ise Valencia'dan daha hızlı bir futbolcu. Luyindama eğer onu kaçırırsa yakalaması çok zor olacaktır. Rangers'ta orta sahanın kritik isimlerinden Jack'in de bu maçta oynaması bekleniyor. Jack'in Kent'i Luyindama'nın arkasına kaçırmasına Galatasaray'ın çok dikkat etmesi gerekiyor. 

Feghouli'nin önemi

Galatasary'da ise kilit rol oynayacak futbolcuyu Sofiane Feghouli olarak ön plana çıkarttık. Rangers, orta sahada daha ağır basan taraf konumunda. Bu maçta Taylan'a çok iş düşecek. Oynarsa Etebo için de aynısı geçerli. Galatasaray'ın İskoçya'da hızlı bir şekilde hücuma çıkması gerekecek. Bunun için de hem tecrübesi hem de klasıyla Feghouli'ye çok ihtiyaç duyuyor. Cezayirli yıldızın hücumda etkili olması, Rangers'ın asistçi beklerinden Barisic'in de hücuma çıkmasını engelleyecektir.

Gol yollarında Galatasaray'ın hedefi ceza sahası içinde Falcao'yu topla buluşturmak olacaktır. Rangers savunması bu sene çok sağlam. Tek forvet oynaması halinde Falcao'nun kaybolması şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak araya sürpriz girişler yapan Feghouli, Galatasaray adına gole en yakın futbolcu olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum